ZGROŽENA JAVNOST Sin ubio majku i raskomadao njeno tijelo, a onda je dijelove tijela stavio u zamrzivač

Belgija policija traka
Profimedia

Belgijska policija je u srijedu izvukla zamrzivač pun dijelova ljudskog tijela iz Albertovog kanala u blizini Liegea. U pitanju su ostaci Marije V. (74), koja je živjela u selu udaljenom 20 kilometara odatle. Njen sin Ismael (35) u međuvremenu je priznao ubojstvo, rekli su belgijski istražitelji.

U zamrzivaču su pronađene ruke i noge žrtve, dok je policija malo kasnije iz vode izvukla i kontejner. U njemu su pronašli Marijinu glavu, koja je bila sakrivena u fritezi. Istražitelji su imali dva traga koji su upućivali na sina: s jedne strane, u kontejneru za otpad je bio čip koji je mogao biti pripisan Ismaelu.

Pored toga, policija je dobila i anonimnu dojavu. Pijani čovjek im je preko telefona rekao da mu je poznanik priznao da je ubio svoju majku, raskomadao je i dijelove tijela stavio u zamrzivač.

Ismael je uhićen u četvrtak u hotelu u blizini zračne luke u Briselu zbog sumnje za ubojstvo. U njegovom prtljagu našli su avio kartu za Koreju, prenosi Telegraf.

Ismael je na saslušanju priznao ubojstvo. Kako prenose mediji, odnosi između majke i sina bili su veoma napeti otkako se mladić vratio da živi sa njom tijekom pandemije koronavirusa. On se trenutno nalazi u pritvoru, a istraga se nastavlja.