UKRADENIM NOVCEM KUPOVALI LUKSUZNU ROBU U Njemačkoj uhićena organizirana banda džeparoša iz BiH

džeparoši,Francuska,krađe

U jučerašnjoj akciji, policija u Dortmundu privela je četveročlanu džeparošku bandu koja se sumnjiči za izvršenje 22 pljačke u proteklih pet mjeseci. Grupu, među kojima su uglavnom državljani Bosne i Hercegovine, činile su tri žene i jedan muškarac, piše Radio Sarajevo.

Prema informacijama njemačkih medija, njih troje su državljani Bosne i Hercegovine. Njihova meta su bili uglavnom umirovljenici, a aktivnosti su se odvijale prvenstveno na stanicama javnog prijevoza.

Grupa je djelovala s uigranim sustavom, gdje bi dvoje odvlačili pažnju žrtvi dok bi drugo dvoje uzimalo novčanik i druge dragocjenosti.

Ukradene bankovne kartice koristili su za podizanje gotovine s bankomata te za kupovinu luksuzne robe.

Prvi put su se pojavili na policijskom radaru u lipnju, a tijekom opsežne istrage otkriveno je da ih ima više u grupi. Članovi bande uključuju dvije 21-godišnjakinje iz Bosne i Hercegovine, 18-godišnjaka iz BiH i 24-godišnjakinju iz Nizozemske.

Nakon uhićenja, policija je pretražila njihove stanove, pritom pronašavši gotovinu, mobilne telefone i druge vrijedne predmete koje su uzeli od žrtava ili kupili njihovim bankovnim karticama.