TEK MU JE 15 GODINA Adam Kadirov postao šef osiguranja svog oca Ramzana

Ramzan i Adam Kadirov

Adam Kadirov, 15-godišnji sin čečenskog čelnika Ramzana Kadirova koji je ove godine snimljen kako tuče zatvorenika u pritvoru, postavljen je na najvišu funkciju među očevim tjelohraniteljima.

Jedan od Kadirovljevih najviših sigurnosnih dužnosnika Zamid Čalaev rekao je da je Adam imenovan voditeljem odjela za osiguranje sigurnosti čečenskog vođe.

Saveznici čečenskog vođe pohvalili su Adama Kadirova, koji ovaj mjesec puni 16 godina, zbog njegove hrabrosti i čestitali mu na imenovanju.

U rujnu je mlađi Kadirov izazvao osudu svijeta, ali i nekih prokremaljskih tvrdolinijaša, nakon što je njegov otac na društvenim mrežama objavio video u kojem se vidi kako Adam šakama i nogama udara zatvorenika optuženog za spaljivanje Kurana.

Ramzan Kadirov, Putinov saveznik, rekao je tada da je ponosan na svog sina i da poštuje Adama jer je stekao “odrasle ideale časti, dostojanstva i obrane svoje vjere”.

Agencija RIA izvijestila je prije dva dana da je Adam Kadirov u listopadu dobio titulu heroja Čečenije. Tiskovna služba Ramzana Kadirova nije odgovorila na Reutersov zahtjev za komentar.