POVRATAK KORIJENIMA Austrijski restoran uveo jelovnik s cijenama u šilinzima

Šilinzi

S obzirom na sve veći rast cijena, jedan bečki gostioničar osmislio je posebnu akciju za borbu protiv inflacije.

Inflacija i s njom povezani rast cijena već su mjesecima primjetni u svim područjima života. Tako je i u ugostiteljstvu, gdje vam se kao gostu može zavrtjeti u glavi kad pogledate cijene na jelovniku. Mnogi se ljudi previše sjetno prisjećaju dana šilinga prije uvođenja eura.

Ponovno hrana po cijenama kao nekad, reklama je kojom Schwaigerwirt u Beču-Floridsdorf privlači goste. Gostionica je odgovarajuću akciju najavila još u listopadu, no tada je sve utihnulo na duže vrijeme. Ali sada operateri, bratski trio Alexandra, Katharina i Markus Oberbucher, postaju ozbiljni, piše Kroativ.

"8. veljače u 20 sati zapravo ćete moći platiti u šilinzima u Schwaigerwirtu. Jelovnik uključuje juhu dana za 7 šilinga (0,51 eura), goveđi gulaš za 25 šilinga (1,82 eura) ili svinjsko pečenje s knedlama i salatom za 35 šilinga (2,54 eura). Nevjerojatno niske cijene o kojima danas uglavnom možete samo sanjati!

“Tada možete platiti u šilinzima ili ćemo ih mi pretvoriti u eure”, stoji na Facebook stranici puba. Međutim: nimalo iznenađujuće, potražnja je velika i cijela je večer bila rezervirana u vrlo kratkom vremenu. Sretne goste koji su uspjeli dobiti mjesto očekuje ukusna večera koja je gotovo pa besplatna.