Ova država sada ima najmoćniju putovnicu na svijetu

najmoćnija putovnica, Ujedinjeni Arapski Emirati

Vlasnici singapurske putovnice mogu putovati u 166 zemalja svijeta bez vize, ali zbog brojnih međunarodnih sporazuma u posljednje vrijeme, kako to kod njih inače i bude, Ujedinjeni Arapski Emirati strelovito su dosegnuli vrh ljestvice s jednom zemljom "slobodnog ulaska" više.

To znači da oni koji imaju UAE putovnicu mogu putovati u čak 167 zemalja, što čini 84 posto svijeta, a do titule "najmoćnije putovnice" toj je zemlji trebalo tek dvije godine.

Naime, u prosincu 2016. godine, bili su na 27. mjestu na portalu Passport Index, a danas je putovnica UAE na samom vrhu, piše Time out Dubai. Passport Index u vlasništvu Arton Capitala rangira putovnice 193 zemlje članice Ujedinjenih naroda i šest regija. Na vrhu popisa nalaze se putovnice zemalja s kojima možete ući u druge države bez vize i posebnih zahtjeva. Prvih deset zemalja, s čijim se putovnicama može putovati u najviše zemalja bez vize jesu Singapur, Njemačka, Danska, Švedska, Finska, Luksemburg, Francuska, Italija te Nizozemska.

Ovaj uspjeh za UAE stigao je ubrzo nakon što su Ujedinjeni Arapski Emirati proglašeni drugom najsigurnijom zemljom na svijetu za turiste, a prva je Island. Treće, četvrto i peto mjesto na listi najsigurnijih zemalja za posjet zauzeli su Singapur, Španjolska i Australija.

Izvor: vecernji.hr