OSUĐENA JER SE BRANILA OD SILOVATELJA Milica iz Crne Gore mora platiti 82 eura kazne, cijela Crna Gora stala iza nje

Kolašin,milica živković,silovanje

Milici Živković iz Kolašina sud u toj općini izrekao je kaznu, nakon što je prijavila turskog državljanina za napad. Ova Kolašinka tvrdi da se samo branila od nasrtaja i za RTCG poručuje da neće odustati od žalbe sudu.

Milica za samoobranu mora platiti i sudske troškove i troškove sudskog tumača za turski jezik. A sve je počelo u noći između 4. i 5. kolovoza kada je Živkovićeva nakon noćnog izlaska sa prijateljicom krenula kući i primijetila da ih prati turski državljanin. 

"Spominjao mi je ime apartmana i mi smo mu pokazali rukom. Tu me je uhvatio za bradu i ja sam reagirala, a zatim me je hvatao u predjelu stražnjice. Tu je sve krenulo. Mi smo se čerupali preko pola sata. Pokušavala sam da ga maknem od sebe i imala sam hematom na ruci", kazala je Milica za TVCG.  

Incident je prekinut kada je naišao jedan muškarac, pa je turski državljanin pobjegao.

Sutradan su djevojke cijeli slučaj prijavile policiji. Iznenađenje ih je čekalo na suđenju.

"Kriva sam, jer sam prekršila nužnost u samoobrani jer sam se branila", dodaje Živkovićeva. 

Živkovićevoj je izrečena opomena, ali ima obvezu i da plati 82 eura za troškove postupka. Napad, ali i presudu osudili su mnogi na društvenim mrežama, ali i građani Kolašina.

Postupanjem nadležnih u cijeloj situaciji razočarani su i u Centru za ženska prava.

Maja Raičević iz ovog Centra kaže da je razočarana činjenicom da je protiv počinitelja seksualnog nasilja podnesena prekršajna prijava i da je tom prijavom, zbog remećenja javnog reda i mira, obuhvaćena i žena koja se branila od seksualnog nasilnika.

"Posebno je poražavajuće što je sudac smatrao da je žena žrtva nasilja odgovorna, jer u momentu napada nije zvala policiju već se branila", smatra Raičević. 

Milica tvrdi da živimo u sredini gdje je žena kriva za sve

"Sreća, pa je naletio na mene i mislim da se nije dobro završilo po njega", zaključila je ona. 

Zato je i podnijela žalbu sudu i ne namjerava da odustane zbog svih ostalih žena.