MONSTRUM SVE PRIZNAO Danku udarili prvo autom vozeći 20 km/h, Dejan Dragijević opisao zločin i naveo pomagače

Djevojčica Danka Ilić

Osumnjičenima za ubojstvo Danke Ilić (2) nakon saslušanja određen je pritvor, a Dejan Dragijević priznao je da je zadavio Danku. Uhićeni su njegov brat i otac.

"D. D. u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela, dok se J.S. branio šutnjom", priopćilo je tužiteljstvo.

Dragica Šujić, susjeda osumnjičenog Dejana Dragičevića, kaže da je prije tri dana zamijetila obijen lokot na svojoj dvorišnoj ogradi, prenosi Index.

Priča s puno čudnih detalja i preokreta

Ova tragična priča puna je raznih preokreta. Od prvog dana konstatiralo se da se izjave osumnjičenih ne poklapaju. Tako u javnost dolaze oprečne izjave i od samih državnih organa. Još uvijek nije jasno tko je točno ubio Danku. Neslužbeno je od ranije poznato da je Dejan 26. ožujka ove godine vozio Pandu, dok je Srđan bio na mjestu suvozača. 

Tog dana radnici JKP Vodovoda u Boru stali su blizu dvorišta obitelji Ilić zbog mokrenja. Nesretna Danka izašla je iz dvorišta. Udario ju je automobil nekoliko metara od kuće, brzinom od svega 20 kilometara na sat.

Srđan je izašao iz automobila i uzeo tijelo. Dijete je bilo bez svijesti. Stavio ga je u automobil među alat. U jednom trenutku Danka je došla svijesti. Navodno ju je Srđan ugušio i bacio na smetlište.

Ninoslav Cmolić na TV Prvoj izjavio je da je "vozač automobila ispričao svoju verziju priče, koja se podudara s pričom suvozača". "Vozač ne zna gdje je tijelo sakriveno. Suvozač to zna, no razgovarali su dva-tri dana nakon događaja, a ovaj mu je rekao: 'To je moja briga, obavio sam što je trebalo'", rekao je Cmolić tijekom gostovanja na TV Prvoj. 

Međutim, maloprije je Blic objavio nešto drugačiju verziju priče. Prema njoj, Dejan je sve priznao. On je na saslušanju rekao da je udavio Danku te da su njegov otac i brat pomogli sakriti tijelo.

Dejan Dragijević (50) priznao je sinoć na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru da je zadavio Danku Ilić, saznaje Blic.

Prema informacijama Blica, saslušanje Dejana Dragijevića trajalo je preko 2 sata. On je u tužiteljstvu otkrio i da je imao pomagače da skloni tijelo Danke Ilić s deponija. "Rekao je da su mu pomogli otac i brat da se riješi tijela", kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

U selu Zlot, kod kuće Dejana D., nalaze se policija i cisterna za isušivanje septičke jame, javlja Telegraf. 

Kako je potvrdio načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić, danas će ponovo biti pretražene kuće osumnjičenih, ali i šira okolina.

"Bit će pretražene septičke jame, ići ćemo i na groblje. Ima mnogo lokacija koje ćemo danas obići", rekao je Cmolić.

Policija je privela R. D. (73) i D. D. (40) zbog postojanja osnovane sumnje da su Dejanu D. (50) osumnjičenom za teško ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da se tijelo djevojčice premjesti s deponija.

Dušan Janković, otac Srđana Jankovića, jednog od osumnjičenih za ubojstvo djevojčice Danke Ilić (2), u razgovoru s reporterom Blica stao je u obranu sina rekavši da njegova krivnja još nije dokazana.

Oni su dovedeni sinoć u policiju i nakon razgovora određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati, rekao je načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić prilikom gostovanja na TV Prvoj.