VIDEO  EKSPLODIRAO AKVARIJ Uništena poznata atrakcija u Berlinu, dvije osobe su ozlijeđene, a ulica poplavljena

Akvarij Berlin
dpa

U blizini berlinske katedrale eksplodirao je veliki akvarij s 1.000 kubika vode i 1.500 ribica. Dijelovi okolnog hotela uništeni su u petak ujutro, rekao je glasnogovornik policije koji je bio na licu mjesta. Prema navodima policije, nema dokaza o napadu. Dvije osobe su ozlijeđene i prevezene u bolnicu. Nije poznato radi li se o zaposlenicima hotela ili gostima.

Sadržaj se učitava...

Vatrogasci su dobili dojavu od automatskog protupožarnog alarma u hotelu u 5:43 sati. Dijelovi fasade hotela u kojem se nalazio akvarij pali su na ulicu.

Vatrogasci su ujutro na Twitteru izvijestili: "Akvarij je oštećen, voda curi. Situacija trenutno nije dobra."

Vatrogasna brigada raspoređena je sa 100 vatrogasaca u hotelu Dom Aquarée. Velike količine vode slile su se na ulicu. 

Kako javljaju vatrogasci, divovski spremnik s milijun litara vode vrlo je brzo uništen. “Ako je akvarij neispravan, iznenada će puknuti”, rekao je glasnogovornik vatrogasaca. Nije riječ o maloj pukotini iz koje curi voda, nego je cijeli akvarij odjednom eksplodirao. Svih 1500 riba koje su tamo živjele više nisu u vodi.

Berlinski centar za prometne informacije objavio je na Twitteru da je Karl-Liebknecht-Strasse, u kojoj se nalazi hotel s akvarijem, zatvorena. "Puno je vode na cesti. Zasad je uzrok još nepoznat."

Zbog velike štete zgradu su morali napustiti i gosti hotela, rekao je glasnogovornik vatrogasaca. U hotelu je još bilo oko 350 ljudi.

Sadržaj se učitava...

Inače, Aquadom u Sea Lifeu bio je najveći cilindrični samostojeći akvarij na svijetu, atrakcija u Berlinu dobro poznata mnogim turistima. Posuda od akrilnog stakla bila je visoka 16 metara i imala je promjer od 11,5 metara. Posjetitelji su se kroz unutrašnjost akvarija mogli provozati dizalom. Akvarij je bio napunjen s 1000 kubičnih metara slane vode težine 1000 tona. Prema informacijama, akvarij je do ljeta 2020. opsežno moderniziran.