DRONOVI NAPALI KREMLJ Rusija optužila Ukrajinu da je pokušala ubiti Vladimira Putina

Rusija,Kremlj,Putin,dronovi,ukrajina,napadi
AFP

Rusija je optužila Ukrajinu za pokušaj napada dronom na Kremlj s ciljem ubojstva predsjednika Vladimira Putina.

Kremlj je izvijestio da su u navodnom napadu korištena dva drona, ali da su ih sustavi ruske protuzračne obrane onesposobili, izvijestila je državna agencija Ria. Kremlj je izjavio da napad smatra planiranim terorističkim činom i pokušajem atentata na život predsjednika Ruske Federacije.

"Dvije bespilotne letjelice bila su usmjerena prema Kremlju. Zahvaljujući brzoj akciji vojske i specijalnih službi s korištenjem sustava ratovanja radarima, dronovi su deaktivirani", rečeno je iz Kremlja. "Nije bilo žrtava i materijalne štete", dodali su i istakli da "ruska strana zadržava pravo na uzvratne mjere gdje i kada smatra da je primjereno". Neprovjereni videozapis koji kruži društvenim medijima prikazuje dim koji izlazi iz Kremlja tijekom noći. Putinov glasnogovornik Dmitry Peskov izjavio je kako Putin nije bio u Kremlju u vrijeme navodnog udara. 

Glasnogovornik ukrajinskog predsjednika Mikhaylo Podolyak rekao je da ta zemlja "nema nikakve veze s napadima dronovima na Kremlj". Ustvrdio je: "Ukrajina nije napala Kremlj jer, prije svega, to ne rješava nikakve vojne ciljeve."