DOMINIK N. (26) PRONAĐEN MRTAV Tijelo mladića u invalidskim kolicima tri dana bilo zaključano u WC-u bolnice u Njemačkoj

Njemačka,pronađeno tijelo mladića,dominik

Nakon tri dana potrage, u WC-u klinike u bavarskom Agathariedu, pronađen je mrtav 26-godišnji Dominik N. Mladić iz Irschenberga u Bavarskoj je bio u invalidskim kolicima, a pronađen je u utorak.

Policija ga je tražila helikopterima i policijskim psima, no 26-godišnjak je od subote bio mrtav u WC-u klinike u Agathariedu u koju je prethodno dobrovoljno došao zbog suicidalnih misli. Obitelj je u šoku i ne mogu shvatiti kako to da ga tri dana nitko nije pronašao u WC-u, piše Fenix-magazin.

Prema policijskom priopćenju, Dominik je nestao u subotu. U utorak su objavili vijest o pronalasku.

"U utorak ujutro, 18. srpnja 2023., nestala osoba je nažalost samo pronađena mrtva u području zajednice Hausham. Postaja kriminalističke policije Miesbacha preuzela je istragu smrti u ovom slučaju. Trenutno nema naznaka umiješanosti treće strane ili nemara treće strane", stoji u policijskom priopćenju.

Lokalni mediji pišu kako je Dominik pronađen mrtav u WC-u za osobe s invaliditetom u klinici kbo-Lech-Mangfall-Klinik u Agathariedu. Nije jasno zašto ga toliko dugo nisu otkrili, a ne navodi se niti uzrok smrti.

No, član obitelji preminulog mladića je na Facebooku napisao kako je Dominik u petak dobrovoljno otišao u kliniku zbog hitne “akutne ekstremne psihičke situacije”. U subotu je liječniku rekao kako mu je bolje, a liječnik ga je premjestio na drugi odjel.  U 18 sati istog dana je otišao na večeru, a potom nestao.

"Gdje je bilo osoblje, gdje je zaštitarska služba, čistoća, policija?? To što nije provjereno na vrijeme je skandal bez premca!! Ne može biti da se osoba sa suicidalnim mislima nakon prvog dana od dolaska u bolnicu jednostavno prebaci na normalni odjel i da se o tome ne obavijesti bližu rodbinu, a onda ona potraži svoj kraj u WC-u i nitko je tamo ne potraži tri dana", napisao je član Dominikove obitelji na Facebooku.

Potraga za Dominikom je trajala tri dana, a toliko se obitelj mučila s neizvjesnošću.

Prema riječima članova obitelji, Dominik je pronađen slučajno. Naime, tehničar je u ponedjeljak htio ući u WC kako bi nešto popravio, ali je WC bio zaključan. Vratio se u utorak, WC je još bio zaključan, ali mu je klinika dopustila da otvori vrata i tad je Dominik pronađen.

Oglasili su se i iz klinike te su napomenuli kako su nakon Dominikova nestanka djelatnici pretraživali sobe na odjelima, a policija je koristila pse tragače. Nije poznato zašto psi nisu pronašli mladića.

"No, WC u kojem je pronađena mrtva osoba u kolicima nalazi se izvan odjela i blizu terapijskog prostora. Budući da ovaj prostor vikendom ne koriste pacijenti, u tom razdoblju nije planirano čišćenje", navela je klinika u svom priopćenju.

Dominik je bio paraliziran od struka prema dolje i vezan za invalidska kolica od nesreće koju je doživio na snijegu 2021. godine kada je glavom udario u kamen prekriven snijegom. Njegova sestra Magdalena je tad kazala kako mu je nesreća promijenila život. Njezin brat je bio pun života, volio život i odjednom je sve to stalo.

Tragedija za tragedijom

No, za obitelj ovo nije prva tragedija. Majka im je preminula 2015. godine, a tada 20-godišnja Magdalena morala je preuzeti ulogu majke bratu i dvjema sestrama koje su tada imale 14 i 16 godina. Zatim im je 2019. godine, nakon duge i teške bolesti, preminuo otac. Magdalena i Dominik su ostali živjeti sami jer su nakon očeve smrti o njihove dvije sestre brigu preuzeli tetka i ujak.

I taman kad se njen mladi život vraćao u normalu, dogodila se Dominikova teška ozljeda, a potom i smrt, piše Fenix Magazin.