BRZA REAKCIJA Inspekcija zapečatila hotel i restoran zbog sumnje u trovanje turista, reagirao i zakupac hotela

Hotel Loza Budva
RTCG

U općini Budva je potvrđeno da je došlo do trovanja hranom oko 100 osoba i da su se turisti javili medicinskim ustanovama zbog stomačnih tegoba. Osim Budve gosti su primili medicinsku pomoć u bolnicama u Baru, Kotoru i Cetinju. Uglavnom je riječ o gostima iz Poljske, Slovačke, Hrvatske i Slovenije, a gotovo svi su bili u istom restoranu koji pripada budvanskom hotelu 'Loza'.

Međutim, iako je hotel već jučer zapečatila inspekcija, nije utvrđeno da je na tom mjestu došlo do trovanja, piše crnogorski portal 'Pobjeda'. Gosti su, prema saznanjima 'Pobjede', bili smješteni u hotelu kod Autobuske stanice 'Pod lozom', ali će inspekcija tek utvrditi jesu li se otrovali u tom hotelu. Općina Budva osigurala je smještaj u Turističkom naselju 'Slovenska plaža' za goste koji su se jučer otrovali.

Zakupac hotela 'Loza' Saša Milić tvrdi da su u javnosti iznijete neistine povodom trovanja gotovo 100 turista u tom objektu.

"Napali su me da sam ljude otorvao hranom i to je objavljeno u medijima prije konačnog epidemiološkog nalaza. Bili su inspektori, uzeli uzorke i za sedam dana će priopćiti javnosti šta je bilo. Moj personal, moja obitelj se 120 dana hranimo u tom restoranu. To su uradili da bi pečatirali objekat. Pola Budve je 'palo' od virusa, pa nisu se svi hranili kod mene", kaže Milić.

Dodaje da je pozadina svega otimanje imovine njegovog tasta. "To je pokušaj. Neće uspjeti u tome. Ovo i rade da bi mi izgubili živce. Mi se nastavljamo boriti. Isplatit ću radnike. Dozvola mi stoji u ministarstvu dva i pol mjeseca, ali neće da mi je pečatiraju. Hotel je zatvoren, Na silu su mi iselili goste", tvrdi Milić, prenosi 'Pobjeda'.

Turistička inspekcija zatvorila je hotel 'Loza' u Budvi, u kojem je bilo smješteno oko 100 turista koji su jučer zatražili pomoć liječnika zbog simptoma trovanja hranom. To je za RTCG potvrdila vršitelj dužnosti direktora Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

Ona je kazala da je Turističkoj inspekciji ovo osmi put u proteklih nekoliko mjeseci da pečati budvanski hotel 'Loza', a sedam puta je pečat skinut. Zato su slučaj, kako je rekla, prijavljivali tužiteljstvu.

Vujošević je kazala da je prema posljednjim informacijama 12 hrvatskih turista smješteno u Općoj bolnici na Cetinju. U međuvremenu, RTCG saznaje da su pacijenti u toj zdravstvenoj ustanovi stabilnog zdravstvenog stanja, te da će uskoro dobiti otpust. Svi pacijenti su zadovoljni brigom zdravstvenog osoblja.