VIDEO  Aktivistkinja u Europskom parlamentu se bacila s balkona. Plenarna sjednica prekinuta

Strasbourg Europski parlament Kurdi

Danas se na plenarnoj sjednici u Starsbourgu odvijala prava drama prilikom koje je plenarna sjednica naprasno prekinuta.

Nešto prije 12 sati začula se buka s galerije Europskog parlamenta te je jedna grupa bacala papire prema zastupnicima. Plenarna sjednica je prekinuta, a dvorana evakuirana.

Prema saznanjima portala hercegovina.info, navodno se radi o Kurdskoj revolucionarnoj mladeži koja se zavezala na galeriji Europskog parlamenta u Strasbourgu. Redari im nisu odmah mogli prići jer nisu bili sigurni imaju li oružuje, bombe i slično. Navodno su neki prijetili i da će se baciti s balkona te su se čuli uzvici o slobodi, a potom je jedna djevojka i skočila s galerije. Još uvijek nije poznato njezino zdravstveno stanje.

Prosvjednici su mahali transparentima sa slikama Abdullaha Ocalana, kurdskog vođe kojeg je Turska uhitila 15. veljače 1999. i osudila na smrt u lipnju iste godine. Sada ima 73 godine, a kazna mu je 2002. smanjena na doživotni zatvor. Pristaše i dalje zahtijevaju njegovo oslobađanje.

U nastavku možete pogledati video.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.