FOTO/VIDEO  Ekipa Kielcea nakon raspucavanja sedmeraca osvojili naslov prvaka Europe

rukomet, liga prvaka u rukometu, PSG, THW Kiel , MKB Veszprém, Vive Tauron Kielce, MKB Veszprém, Mirko Alilović, rukomet
Rukometaši Vive Tauron Kielcea osvojili su naslov prvaka Europe nakon što su u finalu u Koelnu u nevjerojatnoj utakmici slavili protiv mađarskog Veszprema boljim izvpđenjem sedmeraca 39-38 (35-35, 29-29, 17-13), a u borbi za europski klupski naslov sudjelovalo je čak šest hrvatskih rukometaša.

Poljaci su po prvi puta zaigrali u finalu i došli do prvog naslova, dok je MVM Veszprem izgubio i treće finale, ali ovogodišnje finale Lige prvaka će pamtiti jer je 15 minuta prije kraja imao devet golova prednosti, da bi primio gol doslovce u zadnjim sekundama regularnog dijela.

Mađari su od samog početka vodili, na poluvremenu je bilo 17-13, a sredinom drugog dijela poveli su s 28-19 i činilo se da će to biti kraj neizvjesnosti u finalu. Ipak, Poljaci se vraćaju iz mrtvih, razbranio se vratar Szmal, Mađari su ostali više od deset minuta bez gola, pa četiri minute prije kraja Bielecki iz sedmerca donosi poravnanje 28-28, zaključivši nevjerojatnu seriju od 9-0 Poljaka.

Mirko Alilović potom brani sedmerac Bieleckom dvije i pol minute prije kraja, a Ilić zabija za novo vodstvo Mađara (29-28). Alilović minutu i pol do sirene opet brani sedmerac, ovaj put Manuelu Štrleku, a u dramatičnoj završnici Lijewski četiri sekunde prije kraja pogađa za 29-29 i produžetak. I u dodatnom vremenu se igrao gol-za-gol, no ovoga se puta Veszprem spasio u posljednjim sekundama - Ugalde je pogodio za 35-35 tri sekunde prije kraja.

U raspucavanju sedmeraca više su sreće imali Poljaci, Šego je obranio Marguču, a Szmal Terziću, dok je Štrlek pogodio, a Ćupićev sedmerac skinuo Alilović.

Prvi strijelci kod Kielcea bili su Reichmann (9) i Bielecki (7), a kod Veszprema je Ugalde postigao 7, a Ilić, Palmarsson, Nilsson i Nagy zabili su po 6.

Kod Mađara je u završnici branio Mirko Alilović s dvije obrane sedmerca u zadnje dvije i pol minute, Ivan Slišković je postigao jedan gol, dok je Renato Sulić na početku utakmice zadobio ozljedu butnog mišića. Kod Poljaka je Manuel Štrlek zabio tri gola, Ivan Čupić je ostao bez gola, a Marin Šego je branio 20-tak minuta i ključni sedmerac Marguču u raspucavanju.
Rukometaši Paris Saint-Germaina svladali su njemački Kiel s 29-27 (15-11) i osvojili treće mjesto na završnom turniru. U pobjedničkoj momčadi nije bilo Igora Vorija koji je morao propustiti dvoboj zbog izravnog crvenog kartona zarađenog u subotnjem polufinalu, dok je Domagoj Duvnjak s pet golova bio drugi strijelac Kiela, a njegov suigrač Ilija Brozović je zbog tri isključenja zaradio crveni karton.PSG je do trećeg mjesta predvodio Danac Mikkel Hansen sa 10 pogodaka. Ukrajinac Sergij Onufrijenko je postigao šest, a Daniel Narcisse pet. Najbolji strijelac Kiela je sa sedam pogodaka bio Christian Sprenger.