TONI ČOLINA NAKON DESETE TITULE IZVIĐAČA "Dokaz da se sustavni rad isplati, a bilo bi ludo da naši igrači nisu traženi"

Toni Čolina Izviđač
Hercegovina.info

Pobjedom protiv Krivaje u Zavidovićima, rukometaši Izviđača su osigurali novi naslov prvaka BiH, jubilarni i okrugli deseti. Učinili su to popularni 'Skauti' četiri kola prije kraja prvenstva i na taj način zaključili jednu uistinu fantastičnu sezonu. Trener Izviđača Toni Čolina upisao se ovom titulom u povijest kluba iz Ljubuškog. Naime, on je kao trener s Izvđačem osvojio tri naslova prvaka i jedan Kup što ga čini najtrofejnijim trenerom kluba.

Statistikom se kaže ne zamara, ali je prezadovoljan sezonom.

"Sezona je bila odlična. Najprije smo vratili europsko natjecanje u ligaškom formatu u Ljubuški. Dobili smo novo iskustvo i putokaz u kojem smjeru trebamo ići u budućnosti. Za četiri godine, s nekim igračima koji su ovdje došli na mala vrata i u uz najmlađu ekipu pokazali smo da sustavni rad ima smisla, kao i sustavno povjerenje u te mlade igrače. Mislim da smo se igrali rukometa ove sezone u našoj ligi, uz sve probleme i ozljede koje smo imali", kaže Čolina za Hercegovina.info.

Upravo zbog Europe Izviđač je na prvenstvenoj ljestvici malo zaostajao za vodećima, no brzo su sve nadoknadili. Čolina kaže i gdje je bio prijelomni trenutak koji je njegovu momčad usmjerio ka desetom naslovu prvaka.

"Utakmica u Boriku protiv Borca. Ta utakmica protiv izravnog konkurenta vratila nas je na prvo mjesto. Ona je trasirala put prema pobjedama protiv Trebinja doma i gostujuće pobjede u Gračanici. Tada je bilo jasno da smo protiv svih najboljih ekipa odigrali najbolje što smo mogli. Borac i Gračanicu smo dobili i doma i u gostima, a samo smo u Trebinju izgubili jedan razlike, no doma smo im uzvrtaili s pobjedom od sedam razlike. Sve nedoumice o tome tko igra najbolji rukomet time su se razriješile".

Toni Čolina

Četiri kola su do kraja, minutažu bi mogli dobiti i neki igrači koji su manje igrali tijekom sezone.

"Možda bi tako i napravio, ali imamo dosta ozljeda. Vidjet ćemo kakvu ćemo ekipu složiti. U Zavidovićima smo sada imali tri desna beka, dva koja su dešnjaci. Vratio se nakon ozljede Milan Vukšić koji je odigrao nekih desetak minuta. Zdravstveno stanje će dirigirati momčad, jer zdravlje je na prvom mjestu. No, sigurno ćemo ići na pobjede u sve četiri preostale utakmice".

U Kupu Izviđač ipak nije otišao do kraja.

"Uzvrat u Banjoj Luci je odredio momčad koja ide na završnicu. Odigrali smo jedno dobro poluvrijeme, a drugo je bilo loše. Mogli smo dovesti utakmicu u egal, ali nije nam se dalo".

S obzirom na to da su igrači Izviđača itekako traženi u Europi, pitamo Čolinu predstoji li mu novo preslagivanje momčadi ukoliko bude odlazaka.

"Ništa još ne znam, nismo još sjedili s upravom, pa ne znam u kojem ćemo smjeru ići. Što se tiče zanimanja za naše igrače, bilo bi ludo da nisu traženi".

S obzirom na vlastite uspjehe na klupi Izviđača može se možda dogoditi i da netko krene po trenera Skauta, a ne samo igrače.

"Sve je uvijek moguće i otvoreno, kao i za momčad. No, kako sam rekao, najprije se treba sjesti s upravom kluba i vidjeti naše planove za iduću sezonu", zaključio je Čolina za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.