Bojan blizu potpisa ugovora vrijednog 10,3 milijuna $

Euroliga, Bojan Bogdanović, Fenerbahce Ulker, Linas Kleiza, Luka Žorić, Bojan Bogdanović, kosarka, Fenerbahce Ulker, Euroliga Top 16, zoran planinić, Euroliga, Top 16 Euroliga, Bojan Bogdanović, Luka Žorić, Fenerbahçe, Bayern München, Bojan Bogdanović, ROKO LENI UKIĆ, Bojan Bogdanović, Fenerbahce Ulker, Hrvatski reprezentativac, kosarka, mostarac, Bojan Bogdanović, kosarka, Top 16 Euroliga, Bojan Bogdanović, Bojan Bogdanović, HKK Zrinjski, Hrvatska, kosarka

... Europom prostrujala vijest da je Bogdan Bogdanović dogovorio transfer u Fenerbahče za 3,4 milijuna eura na četiri sezone, a Partizanu će ići odšteta u visini od 1,3 milijuna eura, vrlo je moguće da je turski div zatvorio vanjsku liniju za sljedeću sezonu i da će se Bojan Bogdanović moći otisnuti put NBA lige, put Brooklyn Netsa.

Puno se toga dogodilo u posljednje vrijeme, a Bojan Bogdanović je shvatio da bi mu još jedan europski ugovor, a spekuliralo se da bi taj za tri sezone trebao ići i do šest milijuna eura, odgodio odlazak u NBA do napunjene 28. godine, što se smatra kasnim odlaskom u NBA ligu, koja je cilj svakom igraču. Bogdanović je tako sve više vizualizirao odlazak u New York odmah.

Nema što izgubiti

Brooklyn Netsi su, otkako su nakon drafta 2011. godine dobili prava na Bogdanovića, cijelo vrijeme tu negdje u planovima s njim. Ovo su ljeto, očito je, i oni zacrtali kao ključno. Bogdanovića su, prema američkim izvorima, spremni platiti za tri godine ugovora 10,3 milijuna dolara, a pritom će cijela svota otići na račun igrača, jer njemu s Fenerom istječe prvotni ugovor i u NBA može bez odštete.

U svemu tome Bogdanović je vidio svoju priliku, jer otišao bi u NBA u naponu snage, sa 25 godina, dovoljno rano da odradi prvi NBA ugovor i sljedeći potpiše, ako sve bude išlo prema planu, za astronomsku svotu. Pritom izgubiti ne može ništa, jer on je svoju europsku cijenu već izgradio, pa sve i da ne uspije u NBA ligi, za što doista postoje male šanse, Bogdanović se uvijek stigne vratiti u Europu i nastaviti tamo gdje je stao.

Neće se buniti

Međutim Bogdanović je želio fer rastanak s Fenerbahčeom, jer tamo je proveo lijepe tri sezone, i klub, a i grad urezali su mu se pod kožu.

Odnosno Željko Obradović i Fenerbahče trebali su složiti momčad koja će podnijeti odlazak Bojana Bogdanovića, takav je bio džentlmenski dogovor. U posljednjih tjedan dana Fenerbahče je potpisao Rickyja Hickmana iz Maccabija, Andrewa Goudelocka iz Uniksa te sve dogovorio, tako barem govore vijesti, s Bogdanom Bogdanovićem iz Partizana.

Neće se nitko buniti, kao nedavno na NBA draftu, kad su Bojanove videozapise objavljivali uz Bogdana, kojega je draftirao kao 27. pick prve runde drafta Phoenix Suns. Njih dvojica neće igrati zajedno, Bogdan dolazi kod Obradovića, Bojan odlazi u NBA.

Usput, Bojan Bogdanović je vijesti dočekao na Sejšelima, gdje se odmara i čeka odluku o tome gdje nastavlja karijeru, ali i pripreme hrvatske reprezentacije koje će za njega početi 1. kolovoza. Bogdan Bogdanović pak do početka priprema srpske reprezentacije i prezentacije u Istanbulu koja bi se trebala dogoditi sredinom sljedećeg tjedna odmara se u - Hrvatskoj, na Pagu.

Bojan Bogdanović odlazi u NBA kao igrač koji je napravio ime u Euroligi, odlazi za pristojan NBA ugovor, gotovo za tri i pol milijuna dolara po sezoni, a u kakvu će momčad stići, ostaje vidjeti do kraja prijelaznog roka. Netse na njegovim pozicijama, to se već sada zna, spremaju napustiti Paul Pierce i Alan Anderson, što će svakako otvoriti minutažu najboljem strijelcu hrvatske reprezentacije.

Ponovo dvojica

Bojan Bogdanović bi tako trebao postati 14. Hrvat u NBA ligi, a nakon puno vremena ponovno ćemo imati dvojicu, Damjana Rudeža u Indiani i Bojana Bogdanovića u Brooklynu. Kako su stvari izgledale u subotu popodne, ovo je bila vrlo izgledna opcija, jer tada se čekala samo potvrda potpisa Bogdana Bogdanovića za Fenerbahče.

Usput, tim su potpisom svi zadovoljni, čak i Phoenix Sunsi, koji su dobili za mladog srpskog beka opciju da ga mogu uzeti nakon dvije sezone za buy-out koji ne dira nebo.

A potpis Bojana Bogdanovića za Netse, koji se također očekuje sljedećeg tjedna, trebao bi biti drugi najveći odlazak iz Europe prema NBA ligi ovoga ljeta. Prvo je mjesto rezervirano za Nikolu Mirotića, koji bi svakog dana trebao iz Real Madrida put Chicago Bullsa potpisati ugovor vrijedan 20 milijuna dolara.