FOTO/VIDEO  Bombarder s Neretve u još jednom važnom meču poručuje: Dati ću sve od sebe !

Beljo
Upravo će tu titulu braniti u Širokom Brijegu u 9.mjesecu kada će boksati protiv albanskog boksača Nurija Seferija. Stoga smo obavili intervju sa „Bombarderom s Neretve" kako glasi njegov poznati nadimak.

Damire, što nam možetš reći o meču protiv Seferija?

Ovo će za mene biti najteži meč u karijeri, samim time što pobjedom sve dobivam , a porazom puno gubim. Što se tiče braće Seferi, poznato je da su odlični borci, poznati po svojoj iznimnoj izdržljivosti i snazi , no ja vjerujem u sebe i dragog Boga i u ovu krv koju prolijevam na treninzima.
Meč će se održati sredinom 9.mjeseca u Širokom Brijegu za odbranu titule WBO prvaka Europe !

U Sarajevu je prošle godine meču protiv Mendoze prisustvovao veliki broj navijača, ponajviše iz Rame te Mostara. I na ovoj se manifestaciji očekuje veliki broj gledatelja te što možeš poručiti svojim navijačima koji dolaze?

Atmosfera je bila fenomenalna te sam na tome zahvalan svojim navijačima! Volio bih i ovaj put da navijači dođu u što većem broju jer će mi njihova podrška trebati, a ja ću sigurno dati sve od sebe i nadam se da ću uspjeti.

Kako teku pripreme za skorašnju borbu?

Treninzi su uistinu iscrpljujući, kondicijske pripreme vodi moj trener Damir Zubac dok je za boks zadužen Damir Miletić. Uskoro nam stižu sparing partneri te poznati treneri iz inozemstva, a za fizikalne terapije se brine fizioterapija Šarac. Trenutno radimo najviše na snazi i izdržljivosti jer će se meč odvijati u 12 rundi. Što se meč bude više primicao , raditi će se sve više na sparinzima te taktici.

Nedavno si uplovio u bračne vode , možeš li nam reći kako to utječe na boks i tvoj život?

Da, to je Bogu hvala jako pozitivna promjena u mom životu jer mi je supruga velika podrška kako u sportu tako i općenito u životu kao i cijela njena i moja obitelj u koju ubrajam i svoje prijatelje.

Organiziranje ovako velike manifestacije zasigurno nije lako. Možeš li pobliže opisati event koji nam se bliži?

Event će definitivno biti ispunjen odličnim borbama, a nastupiti će i par velikih imena poput Gilberta Yvela. Iskreno se nadam da će uskoro i drugi ljudi uskočiti u organizacijski odbor jer me i obaveze oko organizacije dosta iscrpljuju. Treba mi što više mira kako bih se što bolje psihofizički pripremio za ovaj veliki izazov.

Rekao si nam kako je ulog u borbi zaista velik.Što točno za tebe znači pobjeda protiv Seferija?

Meni ova pobjeda donosi najviše, naročito što me dovodi do ostvarenja moga cilja, a to je da boksam u najjačim verzijama za prvaka svijeta. Sama činjenica da sam već ostvario najbolji rezultat u povijesti Bosne i Hercegovine me čini ponosnim, ali ne želim stati dok ne stignem do konačnog cilja.

Poruka za čitatelje portala Hercegovina.info?

Hvala svima na podršci koju mi uistinu daje snagu da dam i više nego što mogu !

D.M/HERCEGOVINA.info