Što ne biste smjeli odjenuti na razgovoru za posao?

odjeća, razgovor za posao, zaposlenje, tržište rada, sss sprema, fakultetska diploma, zapošljavanje, priliku za zapošljavanje, posao, najplaćeniji posao, posao u inozemstvu, zapošljavanje, Zavoda za zapošljavanje, zavod za zapošljavanje, priliku za zapošljavanje, zapošljavanje preko veze
Prema najnovijem istraživanju koje je proveo CareerBuilder, u kojemu je sudjelovalo 2.099 menadžera koji odlučuju o zapošljavanju novih radnika te stručnjaka za ljudske potencijale, crna i plava najbolje su boje za odjenuti na intervjuu za posao, a narančasta je najgora.

Konzervativne boje, poput crne, plave, sive i smeđe čine se najsigurnijim izborom kada se s nekime prvi put susrećemo u profesionalnom okruženju, a boje koje signaliziraju kreativnost, poput narančaste, mogu biti prejake za razgovor za posao.

Crna boja na prvi pogled može djelovati nepristupačnom, ali ako je nosite na ispravan način, može djelovati glamurozno, sofisticirano i ekskluzivno. Osobe koje dobro nose crnu boju obično se shvaća ozbiljno, a sklone su joj osobe s osobinama vođe.

Plava je jedna od najboljih boja za intervjuu za posao, jer odiše povjerenjem i samopouzdanjem. Istraživanja pokazuju kako je mornarsko plava najbolja boja za razgovor za posao jer ulijeva povjerenje te osobe koje ju nose tu najviše šanse dobiti posao, a odašilju i poruku da ste timski igrač.

Izvor: tportal.hr