Jedna jabuka na dan povećava seksualno zadovoljstvo kod žena

seks, Cameron Diaz, video, Cameron Diaz, seks, žena, jabuka, seks, žene

Nekad se govorilo kako jedna jabuka na dan zadržava doktore daleko od nas, no čini se kako ovo voće može učiniti puno više od toga.

Otkrilo je to novo istraživanje, objavljeno u časopisu "Archives of Gynecology and Obstetrics", koje kaže kako jabuke mogu dovesti do većeg seksualnog zadovoljstva žena. Istraživanje je obuhvatilo 731 seksualnu aktivnu Talijanku, u rasponu godina od 18 do 43. Sve s morale imati dokaz da dosad nisu imale spolno prenosive bolesti, da ne uzimaju lijekove i ostale supstance te da ne pate od depresije.

Sudionice su zatim bile podijeljene u dvije grupe: u jednoj su bile one koje su jele jednu do dvije jabuke na dan,a u drugoj koje su jele pola ili jednu cijelu jabuku na dan te su morale ispuniti upitnik od 19 pitanja, o seksualnim funkcijama zadovoljstvu, orgazmu i slično. Pogađate, prva skupina žena postigla je bolje rezultate na testu.

No, zašto baš jabuke? Istraživači pretpostavljaju da jabuke, baš poput crnog vina i čokolade, mogu poboljšati seksualnu funkciju, jer sadrže polifenole i antioksidanse, koji mogu potaknuti protok krvi do spolnog organa, što pomaže s uzbuđenjem. Osim toga, jabuke sadrže florizin, koja igra važnu ulogu u ženskoj seksualnosti i vaginalnoj vlažnosti.

Čini nam se da će se sutra naglo povećati prodaja jabuka.

Izvor: Index.hr