"PRUŽIT ĆEMO JOJ BESKRAJNU LJUBAV" Bračni par iz Sarajeva želi usvojiti bebu rođenu pod ruševinama u Siriji

Beba rođena u potresu Sirija
Screenshot

Vijest da su u ruševinama kuće u Jandairisu, u Siriji, mjestu koje je u ponedjeljak teško pogođeno katastrofalnim potresom, spasioci pronašli živo, tek rođeno djetešce koje je pupkovinom još bilo povezano s majkom koja nije preživjela obišla je svijet.

Djevojčica je jedina preživjela iz obitelji čiji su svi članovi poginuli u urušavanju četverokatnice.

U tom selu na granici s Turskom spasioci su izvukli tijela njezina oca Abdulaha Mleihana, majke Afre, triju sestara, brata i tetke.

"Tragali smo za Abu Rudajnom i njegovom obitelji. Prvo smo pronašli njegovu sestru, a onda ženu i njega, bili su jedan pokraj drugog", rekao je u utorak za AFP prijatelj obitelji Halil Savadi koji je bio u stanju šoka.

"Zatim smo čuli neki glas dok smo kopali (...) i ubrzo smo pronašli malenu, Bogu hvala", rekao je.

Dijete je pupčanom vrpcom još bilo povezano s majkom. "Presjekli smo ju i moj je rođak prevezao dijete u bolnicu", dodao je Halil Savadi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na videosnimci koja kruži društvenim mrežama može se vidjeti kako muškarac usred ruševina podiže dijete u rukama potpuno golo, prašnjavo i s pupkovinom koja visi.

Redakciji  Avaza javio se mladi bračni par iz Sarajeva (identitet poznat redakciji)  koji želi usvojiti djevojčicu.

"Molimo vas da nam pomognete, da dođemo do ovog djeteta i pružimo mu beskrajnu ljubav i utjehu. Da objavite vijest da se zna da u Sarajevu postoji dvoje mladih ljudi koji trenutno nemaju svoje djece a koji bi željeli usvojiti ovu bebu i pružiti joj svu moguću ljubav ovog svijeta", kazala je plačnim glasom mlada žena.