PROBLEMI U ZATVORU Osumnjičeni za masakr u Mladenovcu potukao se s pritvorenikom

masakr,Mladenovac,zatvor

Uroš B. (21), osumnjičeni za masovno ubojstvo kod Mladenovca, kako saznaje "Telegraf", u pritvoru u Smederevu - pravi probleme. 

Prema informacijama koje su dobili mediji u Srbiji, on je udario šamar drugom pritvoreniku, i ovaj njemu. Sami su prekinuli sukob i pozvali službu za osiguranje.

On je iz Specijalne zatvorske bolnice u kojoj je bio na vještačenju, vraćen u pritvor u Smederevu.

Inače, po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Smederevu naređena su dva vještačenja u slučaju masakra kod Mladenovca.

Uroš B. je 4. svibnja ove godine sijao smrt po selima Malo Orašje i Dubona. U krvavom piru ubio je osam osoba, a ranio 14.

On je na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Smederevu priznao da je na ljude pucao jer je "osjećao da su mještani stvarali zavjeru protiv njega, da je bio izložen podsmjehu, ruganju".

Nakon ubojstva, policija je uhitila njegovog oca, ujaka i brata. Njima je svima određen pritvor do 30 dana.

Uroš je masakr izveo samo dan nakon masovnog ubojstva djece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Smrt je počeo sijati iz sela Malo Orašje, a zatim došao u Dubonu. Nakon što mu se očev "Mercedes" zaglavio u obližnjoj njivi ukrao je automobil. Ukradenim vozilom došao je naplatne rampe "Mali Požarevac" prijetio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gdje je i uhićen.

Njemu se stavljaju na teret kaznena  djela teško ubojstvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašteno korištenje tuđeg vozila. On se nalazi u pritvoru od 5. svibnja, kada je i uhićen. Nekoliko dana kasnije uhićen je njegov otac R. B. zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R. B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava s mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje.

On se također nalazi u pritvoru kao i ujak osumnjičenog Uroša B., G. G. koji se također sumnjiči za kaznena djela neovlaštena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prenosi "Telegraf".