PONIŠTENA NABAVKA Javila se 21 tvrtka, ali nitko neće da nabavi 24 nova auta Upravi za neizravno oporezivanje (UNO)

Automobili
Ilustracija / hercegovina.info

Uprava za neizravno oporezivanje (UNO) BiH poništila je natječaj za nabavku 24 nova automobila, jer nije bilo zainteresiranih ponuđača.

UNO BiH je krajem rujna raspisala natječaj za nabavku novih službenih specijaliziranih vozila, vrijedan 601.000 KM s PDV-om, ali u predviđenom roku nije stigla nijedna ponuda iako je čak 21 tvrtka preuzela natječajnu dokumentaciju.

Zbog toga je UNO bila primorana poništiti nabavku.

„Kako nijedna ponuda nije pristigla u roku koji je određen za prijem ponuda, to je Komisija dala preporuku direktoru UNO da se otvoreni postupak za prikupljanje ponuda za nabavku i isporuku službenih specijaliziranih motornih vozila za potrebe UNO okonča poništenjem“, navedeno je u obrazloženju odluke koju je prije nekoliko dana donio direktor UNO Miro Džakula.

Ovom nabavkom UNO je u prosjeku za svaki automobil planirala 25.000 KM, a to je sigurno bio i razlog zbog kojeg se tvrtke nisu prijavljivale.

U UNO su za CAPITAL rekli da će uskoro biti raspisan novi natječaj, s istom cijenom i uvjetima.

„Jedino tako je moguće da se nabavka provede u skladu s važećim propisima koje je donijelo Vijeće ministara BiH kad je u pitanju nabavka službenih vozila“, kazali su u UNO.

Inače, ova institucija ima pravo raspolagati s 284 službena specijalizirana vozila i šest službenih vozila, uglavnom niže i niže srednje klase, a trenutačno raspolažu s 254 automobila.

„Kako se uglavnom radi o vozilima prosječne starosti od 15 godina s velikom kilometražom te znatnom amortizacijom, to se u skladu sa pravilnicima i odobrenim proračunskim sredstvima pristupilo raspisivanju natječaja za nabavku 24 službena specijalizirana vozila“, kazali su UNO.