POLICIJSKA BORBA S MIGRANTIMA Dvojica u Mostaru dva dana obijala istu kuću, a u drugom slučaju migrant preskočio zid i ušao u kuću

Mostar, mup hnk, policija, Hercegovina

Mostarska policija proteklog vikenda imala je, prema MUP-ovom biltenu, najviše posla s migrantima. U petak su dvojica migranata pokušala provaliti u obiteljsku kuću, a sutradan su i uspjeli u svom naumu. A istu subotu je jedan (nepovezano s prethodnim slučajem) preskočio zid i uletio u kuću.

"23. 4. 2022. godine u Policijskoj postaji Mostar Centar je prijavila L. B. da su dva migranta pokušala provaliti u njezinu kuću i da su to iste osobe koje su provalile u kuću dana 22. 4. 2022. godine, ali da nisu ništa otuđili. Radi se o M. A. M. (1999.) i C. H. (1993.). Isti su lišeni slobode, a s navedenim je upoznata krim. policija", naveli su u svom priopćenju.

Dan kasnije opet prijavljen migrant.

"23. 4. 2022. godine u Policijskoj postaji Mostar Centar je prijavljeno da se u ulici M. Balorde nalazi migrant koji je preskočio zid i ušao u kuću u kojoj nitko ne stanuje. Patrola policije je na mjestu događaja pronašla osobu koja kod sebe nije posjedovala nikakve dokumente, a izjavila je da se radi o J. M. (1998.). Isti je lišen slobode, a o svemu je upoznata krim. policija", objavila je mostarska policija.

Proteklog vikenda (22. - 25. 4. 2022. godine), iz oblasti sprječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 12 prijava; na području Mostara 7, na području Konjica 2, na području Čapljine 1, na području Prozor-Rame 1 i na području Jablanice 1.            

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su 2 prekršaja; na području Mostara 1 i na području Čapljine 1.                   

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 18 prometnih nesreća; na području Mostara 9, na području Jablanice 4, na području Čapljine 3, na području Neuma 1 i na području Konjica 1. Jedna je osoba zadobila ozljede neutvrđenog stupnja, a sedam osoba lake tjelesne ozljede.