PLANIRANO UBOJSTVO TUŽITELJA DUBRAVKA ČAMPARE Pripadnici SIPA-e pretresali zatvor, na jednoj lokaciji pronađen snajper

Zatvor Vojkovići
Klix

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH pretresli su pritvorske jedinice KPZ u Vojkovićima. Informaciju o pretresu potvrdio je direktor zatvora Siniša Perković za portal "Avaza".

Vijest je potvrdila i Jelena Miovčić, glasnogovornica SIPA-e.

Prema informacijama, istražitelji SIPA-e su pretresli pritvorske jedinice KPZ u Vojkovićima zbog sumnje da su pojedini pritvorenici planirali ubojstvo tužitelja Tužiteljstva BiH, kao i jednog policijskog načelnika.

Na jednoj od lokacija na Sokocu, pripadnici MUP RS, a po nalogu Suda BiH pronašli su oružje, točnije jedan snajper i jednu automatsku pušku.

Zatvor Vojkovići

Direktor Policije RS Siniša Kostrešević rekao je za ATV kako se planiralo ubojstvo tužitelja Tužiteljstva BiH Dubravka Čampare.

"Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidintificirana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifriranje "Sky" aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubojstva tužitelja Tužiteljstva BiH Dubravka Čampare. Ubojstvo se planira kao poruka tužiteljima Tužiteljstva BiH", rekao je Kostrešević za dodao:

"Isti izvor ukazuje da ista grupa pritvorenika priprema i ubojstvo neimenovanog načelnika Policije iz Banja Luke. Nalaže se svim Upravama da poduzmu pojačane mjere i aktivnosti na svome području, te u slučaju dolaska do korisnih informacija odmah obavijeste Upravu za organizovani i teški kriminalitet".