ZOVI SAMO ZOVI Zove li Čović koga treba, i 'ko će platiti račun

Dragan Čović telefon
Twitter

Izolacijske dane predsjednik HDZ-a BiH provodi telefonirajući, pa na dnevnoj bazi redovito stižu priopćenja o tome s kim je razgovarao.

Gospodarska slika u Hercegovini se usložnjava, tvrtke propadaju, a radnici dobivaju otkaze. Čeka se samo kad će Njemačka opet otvoriti granice. Zasigurno slijedi novi val iseljavanja. Nažalost, predsjednik HDZ-a nije telefonski razgovarao sa premijerima „svojih“ županija i ministricom financija i drugima u Vladi Federacije o tome kako zaustaviti negativne efekte na domaće gospodarstvo. Barem to ne piše u telefonskim priopćenjima.

U jednom se tek – zadnjem, navodi da je s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthewom Fieldom pričao da se osim zaštite zdravlja svih žitelja Bosne i Hercegovine, mora žurno reagirati i prema gospodarstvu. „Svako radno mjesto je prevažno, unatoč, izvanrednoj zdravstvenoj situaciji, mora se misliti i na prihvatljive mjere koje će pomoći i stabilizirati ekonomiju“.

Što Field ima s time, nije jasno. Možda može nešto i pomoći, no zasigurno bi bilo bolje u grupni poziv sazvati one koji direktno o tome odlučuju.

Za sada su teme razgovora sa sugovornicima uglavnom iste, a jedino što Čović mijenja su knjige pored laptopa.