FOTO/VIDEO  MUP HNŽ Specijalna policija u Mostaru izvršila visokorizično uhićenje

Jedinica operativne podrške MUP HNŽ - Specijalna policija
Hercegovina.info

Jedinica operativne podrške, narodski rečeno specijalna policija, Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) jedan je od segmenata ove policijske institucije. Ekipa portala Hercegovina.info boravila je kod ove jedinice kako bismo vam približili njihov rad.

Članovi ove jedinice djeluju na području od prijevoja Ivan na sjeveru, pa do Neuma na jugu. Osim toga, kada stignu zahtjevi upućuju se na ispomoć kolegama u drugim županijama, ali i Federalnoj upravi policije (FUP).

Sadržaj se učitava...

Osim redovitih zadataka, pet timova koliko broji ova jedinica, sudjeluju i u pratnji VIP osoba. U svakom trenutku u bazi je jedan tim. Također, postoji mogućnost angažiranja ljudstva po potrebi.

U bazi koja je smještena na lokalitetu nekadašnjeg Sjevernog logora, a danas univerzitetskog kampusa, postoji teretana, zatim, nekoliko obučenih pasa za potragu za drogama, zatim za napad na nasilnika i dr.

Jedinica operativne podrške MUP HNŽ - Specijalna policija

Ova jedinica ima i svoj dnevni boravak, te manji poligon za vježbe u krugu objekta gdje se trenutno nalaze. Raspolažu i sa streljanom, te fitnes dijelom gdje se stiče kondicija. Kako se u posljednje vrijeme gradi dosta drugih objekata u okolini (škole, studentski dom i sl.), Jedinica operativne podrške ima sve manje prostora za treninge, obuke i slično, te se razmišlja i o prelasku na novu lokaciju.

Za novi objekt trebaju i značajna sredstva, što će vjerojatno biti osigurano kroz proračun županije, no o tom potom. Pripadnici specijalne policije su obučeni i za pretrese lokacija, objekata, uspostavljanje javnog reda i mira kada se ukaže potreba za ovom intervencijom, te za presretanje i visokorizična uhićenja.

Nešto od pobrojanog možete vidjeti i u video materijalu. Ovim putem, redakcija portala Hercegovina.info se zahvaljuje pripadnicima Jedinice operativne podrške na susretljivosti, te rukovodstvu MUP-a HNŽ na omogućavanju fotografiranja i snimanja za potrebe ovog priloga.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.