KPZ MOSTAR Zatvorski čuvar kod kojeg su pronađeni droga i oružje nije suspendiran, nego je na bolovanju

KPZ Mostar zatvor
Hercegovina.info

Zatvorski čuvar u Kazneno - popravnom zavodu (KPZ) Mostar I.M. (32) koji se sumnjiči da je počinio kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i kazneno djelo 'Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari', nije suspendiran već se nalazi na bolovanju.

Odgovor je to koji su dostavili za Hercegovina.info iz KPZ Mostar nakon upita je li isti vraćen na posao.

"Vezano za vaš upit od 30.1.2023. godine za status zatvorskog policajca-stražara Ilije Miličevića, a nakon pribavljene suglasnosti Federalnog ministarstva pravde za pružanje predmetne informacije, upoznajem vas da imenovani ne radi, odnosno da se nalazi na bolovanju. Mehanizam suspenzije, ukoliko je vaš upit bio upućen u ovom smjeru, nije bio aktiviran obzirom da se isti prema trenutnoj pravnoj praksi može primijeniti tek nakon što nadležni sud eventualno potvrdi optužnicu, a koji procesni moment se dosad nije dogodio. Paralelno sa postupkom koji vode nadležna pravosudna tijela, ovaj Zavod je pokrenuo interne procedure temeljem istih činjenica", stoji u odgovoru kojeg potpisuje ravnatelj KPZ Mostar Marijo Marić.

Podsjetimo, radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a po naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu MUP županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) je 12. studenog 2022. godine izvršio pretragu obiteljske kuće, okućnice, pratećih objekata i vozila koje koristi osoba I.M. (32), Široki Brijeg, kojom prilikom je pronađena i izuzeta zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, više komada vaga za precizno mjerenje, više komada automatskog i lovačkog oružja, te streljiva različitog kalibra.

Isti je nakon toga bio u bijegu četiri dana, a 16. studenog predao se policiji u Širokom Brijegu.