Jedu li štićenici staračkog doma u Mostaru u kaputima ili ipak imaju grijanje?

starački dom, Centar za stare i iznemogle osobe Mostar, dum, grijanje
Ilustracija/mirovina.hr

Na adresu našeg portala danas je stiglo pismo čitatelja koji tvrde kako se u "Centru za stare i iznemogle osobe" u Mostaru od 15. listopada nije palilo centralno grijanje, koje se po pravilu koristi od navedenog datuma pa sve do 15. travnja. Oni tvrde kako se dio Centra koji se nalazi u mostarskom naselju "Dum" grijao samo putem tri klima uređaja koji se nalaze u hodnicima. Nadalje, ističu i kako su štićenici doma u posljednje vrijeme na obrocima boravili u zimskoj odjeći, a kako se klima uređaji u sobama za sada još nisu palili.

O svemu smo odgovor odlučili potražiti kod direktora "Centra za stare i iznemogle osobe" Mirze Drežnjaka, vijećnika SDA u Gradskom vijeću Grada Mostara.

"To su dezinformacije. Mi imamo funkcionalno centralno grijanje na loživo ulje. U svim sobama imamo ugrađene klima uređaje kao alternativu ukoliko bi centralno grijanje iz nekog razloga zakazalo. Svaka soba ima zasebne klima uređaje, a imaju ih i zajedničke prostorije i hodnici. Moram reći i kako su ljetos promjenjeni svi otvori, prozori, u svim sobama s termoizolacijskim staklima. Sve navedeno možete vidjeti na našim stranicama, a i sami doći uvjeriti se", rekao nam je Drežnjak.

Bilo kako bilo, hladniji dani i zima su pred nama, a starim i nemoćnim je grijanje itekako potrebno.