"BELCANTO" ŠKOLA PJEVANJA Božićnim koncertom i najljepšim mladim glasovima prenijeli publici ljubav, radost i mir

Belcanto

Rad na glazbi je lijep, ali i zahtjevan, čaroban, ali i tegoban, sladak, ali dug, riječi su profesorice Monije Jarak Mikulić, kojima je opisala svijet glazbe te napravila uvod o nedavno održanom božićnom koncertu “Belcanto” škole. Prepuna Galerija Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača uglas je pjevala najljepše i najnježnije tonove tradicionalnih i popularnih božićnih skladbi, a mladi glazbenici su još jednom pokazali na koji način trud, emocije i požrtvovanost u kombinaciji s talentom i dobrim profesorskim umijećem mogu izgledati vanzemaljski na sceni, što su i potvrdili gromoglasni aplauzi mnogobrojne publike.  

Belcanto

“Glazba je umjetnost koja oplemenjuje čovjeka, otkriva ga za više i bolje, oživljava u njemu sve one emocije koje nerijetko čovjek skriva u dubokim špiljama svoga srca. Kroz naš rad u školi ‘Belcanto’ puno toga učimo o životu, umjetnosti, glazbi, lijepom pjevanju. Kroz naše nastupe učenici i publika imaju priliku osjetiti pravu čar kulturno-glazbenog života”, započela je Jarak Mikulić za Hercegovina.info.

Belcanto

Kako kaže, pred njima je još mnogo puta, ali svaki kamenčić koji su ugradili u čudesni mozaik vlastitoga svijeta glazbe je hvale vrijedan.

“Sretna sam što su u ovom blagdanskom ozračju polaznici naše škole, izvodeći najljepše božićne skladbe, prenijeli publici ljubav, radost i mir”, kazala je ponosno Jarak Mikulić.

Belcanto

Na koncertu su nastupili polaznici škole pjevanja ‘Belcanto’ uz vodstvo profesorice Monije Jarak Mikulić, zbor ‘Belcanto’ uz glasovirsku pratnju Karle Kraljević i violinisticu Saru Penavić.

“Na nastupu je svoj talent pokazala i klapa ‘Belcanto’, kao i gitaristi škole uz mentorstvo Jadranka Mikulića. Voditeljica programa je bila Misijana Brkić Milinković, a publika je imala priliku uživati uz pažljivo odabrane tonove pjesama ‘Fritula’, ‘Božić dolazi’, ‘Feliz navidad’, ‘Božić bijeli’ i mnogih drugih”, istaknula je Jarak Mikulić.

Belcanto

Jedna od solistica na koncertu i mlada umjetnica Jelena Krešić, ispričala je svoj doživljaj s nastupa, ali je govorila i detaljnije o važnosti ovakvih škola gdje sve generacije mogu dodatno poboljšati svoje glazbeno umijeće, a onda poslije i taj talent negdje pokazati.

Belcanto

“Program božićnog koncerta smo spremali oko mjesec i pol dana, s tim da se u mojoj grupi s drugim članicama pojavila posebna vrsta magije, pa smo jako brzo usvojile točku i savladale gradivo. Grupa je odlična, s tim da mi je žao što se novi član grupe pridružio znatno kasnije pa nije mogao s nama skupa sudjelovati. Bilo je lijepo surađivati i s ostalim članovima škole, koje ne susrećem inače u klasičnim terminima, pa sam sada po prvi put vidjela sve polaznike na jednom mjestu i naposljetku uvidjela kakva magija nastaje kada svi spojimo svoje talente”, rekla je zadovoljno Krešić za Hercegovina.info.

Belcanto

Kako kaže, božićni koncert je bio jedno jako toplo, vedro i lijepo iskustvo koje sada ponosno posprema u policu s ostalim glazbenim iskustvima i postignućima kojih je bilo puno i koji će tek uslijediti u budućnosti.

Belcanto

“Dugo sam u glazbenim vodama, ali budući da sam samouka, prvi sam put ovakvoj vrsti škole  i sada vidim da mi je ta odluka sigurno bila ispravna, pa žalim što nisam ranije uspjela upisati školu iako sam željela, ali je takav bio sklop okolnosti. Svaki pjevač prioritetno treba održavati svoj instrument, kao što se u teretni vježbaju mišići, tako se i u školi pjevanja vježba i nadograđuje glas. U kratkom vremenu sam usvojila puno korisnih savjeta i informacija, a mogu reći da čovjek nije ni svjetan koliko ne zna, dok me krene dublje kopati po određenom području”, objasnila je Krešić.

Belcanto

Krešić je za kraj kazala kako se raduje budućim projektima u sklopu škole i da se posebno zahvaljuje profesorici Jarak Mikulić, kao i svojim kolegama iz grupe koji joj, prema njenim riječima, dodatno uljepšavaju ovo profesionalno usavršavanje unutar škole.

Belcanto

Škola pjevanja “Belcanto” izrazila je riječi hvale institucijama koje su pomogle organizaciji božićnog koncerta, a to su Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ, Grad Mostar, FAMA D.O.O. ŠIROKI BRIJEG, SCHRACK TECHNIK BH D.O.O. Mostar, ELEKTRO MONT D.O.O. MOSTAR, ALFA THERM d.o.o, Mostar, EUROGAST-INTERNATIONAL D.O.O. ČITLUK, PENAVA D.O.O. Supermarket DIVNA, CO TRINK D.O.O. POSUŠJE, DŽIDA D.O.O. ČITLUK, PARK GORANCI d.o.o. Mostar, "PAVIĆ" D.O.O. LIVNO, GUMA M d.o.o. Mostar, "TUVADRIA" D.O.O. SARAJEVO, HERCEGOVINA VINO, VODA LEDA i HT ERONET.

Belcanto

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.