MOSTAR SE POVEZUJE S BEJRUTOM Doznajemo koliko bi charter letova trebalo biti, ali i što to znači za Međugorje

Croatia Airlanes Zračna luka Mostar
Fena

Mostar bi uskoro mogao biti povezan s Bejrutom. Informacija je to koju je danas za Hercegovina.info potvrdio direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel. On je kazao kako bi ova dva grada mogla biti povezana tijekom ljetnih mjeseci.

"Pregovori za uspostavu charter letova su u završnoj fazi. No, zbog trenutne sigurnosne situacije na Bliskom istoku o ishodu istih mogli bi više znati kroz nekih desetak dana. Ukoliko bi on bio pozitivan, letovi bi trebali biti tijekom srpnja, kolovoza i rujna", rekao nam je Đuzel.

Povezanost s Bejrutom važna za Međugorje

Gotovo 30 godina u Međugorje stižu hodočasnici iz Libanona pa bi uspostava ovih charter letova bila pozitivna i za ovo hercegovačko hodočasničko mjesto. 

Od predstavnika Croatia Airlinesa u Mostaru Davora Ljubića također smo dobili informaciju kako su pregovori u tijeku.

"Čini se sve da se kontinuitet charter letova iz Bejruta za BiH ne prekine poslije 28 godina, izuzev godina koronavirusa. Nažalost, zbog trenutne sigurnosne i političke situacije na Bliskom istoku, turoperatori su zakasnili s potpisivanjem ugovora, ali Croatia Airlaens čini sve što je u njenoj moći da se taj kontinuitet nastavi, pa stoga mi očekujemo da će Mostar i ove godine biti povezan s Bejrutom", kaže Ljubić.

Hodočasnici iz Libanona u Međugorju

On otkriva i koliko bi se charter letova moglo očekivati tijekom tri navedena mjeseca.

"Ukoliko bi se sve dobro završilo, od sredine srpnja do kraja rujna imali bi petnaestak letova s nekih 2500 hodočasnika".

"Nedolazak ovih chartera za Mostar, za Međugorje s duhovnog hodočasničkog aspekta, to bi bio udarac budući da su Libanonci poznati kao dobri duh Međugorja. S financijskog aspekta, možemo reći da međugorski hotelijeri to ne bi puno osjetili", kazao je Davor Ljubić za Hercegovina.info.

Kada je riječ o hodočasnicima iz Libanona koji, kako smo spomenuli, gotovo 30 godina dolaze na hodočašće u Međugorje, do nesretne pandemije koronavirusa bili su redovni i jedni od najbrojnijih hodočasnika u Međugorju. Rekordna je bila 2018. godina kada je ovo mjesto posjetilo čak 12.000 Libanonaca.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.