EKSKLUZIVNO  PREDVODNIK BATINAŠA Sin Rade Bošnjaka u višemilijunskoj investiciji, planira graditi solare u Čitluku

Gospodarska zona Čitluk Tromeđa solari
Ilustracija

Dok najstariji sin Rade Bošnjaka Mario u Zagrebu na sebi ima apartmane, Darko, koji je predvodio skupinu batiniša koji su u Mostaru pretukli radnika 'Cuspisa' u planu ima višemilijunsku solarnu investiciju na području Čitluka, saznaje Hercegovina.info.  

Naime, uz državni posao i druge tvrtke, Darko Bošnjak, s Ninom Slezakom suvlasnik je tvrtke 'NSOL' d.o.o. koja u Gospodarskoj zoni Čitluk planira graditi solare. Već za to imaju i načelnu urbanističku suglasnost, no ne i građevinsku dozvolu, saznaje Hercegovina.info.

Gospodarska zona Čitluk Tromeđa solari

Dozvolu za solare Bošnjak je, prema našim saznanjima, tražio na dijelu parcele 1/19 u Gospodarskoj zoni Tromeđa-Međugorje.

Gospodarska zona Čitluk Tromeđa solari

Parcela je veća i nije se radilo cijepanje parcele jer nije došlo do urbanističke dozvole.

Odakle zaposleniku Vanjskotrgovinske komore par milijunčića za solarni biznis, pitanje je za barem jedan milijunčić maraka.

S obzirom na aferu 'Peti kat', nakon koje je uslijedilo batinjanje u Mostaru, gdje je Darko Bošnjak s trojicom batinaša pretukao Damira Martinca, a što je predmet rada i županijskog Tužiteljstva, solarni biznis mogao bi se i poljuljati.

Solarni mu nije i jedini biznis.

Gospodarska zona Čitluk Tromeđa solari

Na njemu je i 'CityEx BH' d.o.o., a uz navedeno njihova je i 'Coffeehouse' d.o.o. ili 'Kuća kave' d.o.o. U Zagrebu na adresi Ulica kralja Držislava 8 imaju 'Kings's Street Apartmane', a na Blidinju vikendicu, o čemu smo ranije pisali.

Treći sin zaposlenik je BHANSA-e, jedna nevjesta je u Službi za zapošljavanje, zet u Lutriji… Bošnjakovi nisu na livadi. Na livadama planiraju solare. Navedno još uvijek nije sve što imaju Bošnjakovi, no ono je što je na njih uknjiženo, upisano, dokazivo. 

Podsjetimo, Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ potresa afera 'Peti kat', oko koje se HDZ BiH, kojemu je Bošnjak istaknuti član, još nije oglasio. Štoviše, u planu su, ako se ništa ne promijeni, imenovati ravnateljicu koja je u bliskim odnosima s Bošnjakom, a sadašnju v.d. ravnateljicu Anu Vidačak, što bi praktično značilo ostanak Rade Bošnjaka na čelu Zavoda.

Inače, solarni biznis u Hercegovini predviđen je za stranačko - tajkunsku kastu. Ima ih Zdravko Mamić, zet Dragana Čovića, uskoro i sin Rade Bošnjaka i slični njima.  

Ovdje čitajte PETI KAT

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO