Fond financira led rasvjetu oko Rondoa, iz Grada kažu da to nema veze s Prskalom

Kralja Petra Krešimira IV
hercegovina.info

U sklopu projekata kojima je zeleno svjetlo koncem godine dao federalni Fond za zaštitu okoliša, Grad Mostar dobio je novac za projekt “Zamjena energijski neefikasnog sustava javne rasvjete u Ulici kralja Petra Krešimira IV u Gradu Mostaru" s iznosom do 78.000 maraka. Darko Knezović, službenik koji vodi projekte energetske učinkovitosti za Grad Mostar kaže kako ugovor još nije potpisan s Fondom. “Kada se potpiše ugovor onda se pristupa realizaciji, pripremi tenderske dokumentacije, javne nabave i ostalog”, kaže Knezović.

U okviru projektom planiranih radova je zamjena svih postojećih stubova aluminijskim I ugradnja led rasvjete. “Bilo je nekih planova u urbanizmu kada je u pitanju nogostup, no tamo ima dosta imovinsko-pravno neriješenih stvari tako da to ne znamo”, kaže Knezović. 

Upitan koliko sve ima veze s činjenicom da u ovoj ulici zamjenik direktora Fonda Ivan Prskalo ima nekretnine, Knezović kaže – da to nema veze s odobrenim projektom. 

Prskalo je pak na naš poziv, čim smo spomenuli fond i projekte kazao da ima drugi poziv, da nazovemo kasnije, a kasnije se naravno više nije javio. Tako smo ostali uskraćeni za odgovor je li projekt prošao zato što je to u njegovoj ulici.

Htjeli smo pitati i kako prolaze drugi projekti, je li upućen u procedure. 
Podsjetimo, federalni Fond za zaštitu okoliša počastio je brojne stranački uvezane projekte i tvrtke u Mostaru s pozamašnim iznosima, i do 250 tisuća maraka. Ništa nije bolje ni u Sarajevu. Sve sretne dobitnike možete pogledati ovdje.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.