IGRA ZAVRŠILA KOBNO Dječak (11) umro nakon sudjelovanja u viralnom izazovu

Dječak umro zbog TikTok izazova
Facebook

Obitelj 11-godišnjeg dječaka iz Engleske tvrdi da je preminuo zbog sudjelovanja u opasnom izazovu na društvenim mrežama pri kojem se udišu otrovne pare. Tommie-lee Gracie Billington preminuo je u subotu, 2. ožujka, dok se igrao kod prijatelja u Greenset Closeu, u Lancasteru.

Hitna pomoć je stigla na mjesto događaja nešto nakon 12 sati. Dječak je prebačen u bolnicu, ali je kasnije proglašen mrtvim. Tommie-leejeva baka, Tina Burns, je danas progovorila o tragičnom događaju i kazala kako je umro kada su on i njegovi prijatelji sudjelovali u TikTok izazovu "chroming", piše Daily Mail, prenosi Index.

Udisanje otrovnih para

Obitelj je upozorila druge roditelje na opasnosti takvih izazova i zatražila da se djeci mlađoj od 16 godina zabrani korištenje društvenih medija. "Chroming" je i prije pojave TikToka opisivao udisanje otrovnih para (iz dezodoransa u spreju, kante s bojom ili slično) u svrhu intoksikacije, s time da je ova društvena mreža blokirala sve videozapise ili pretraživanja koja koriste taj izraz. 

Udisanje otrovnih para utječe na središnji živčani sustav i usporava aktivnost mozga. Izaziva povišeni tlak, vrtoglavicu, halucinacije i povraćanje. Može rezultirati srčanim udarom i trajnim oštećenjem mozga, bubrega i jetre, ali i smrću.

"U subotu, 2. ožujka, smo zaprimili poziv od hitne službe. Bolničari su na adresi zatekli 11-godišnjeg dječaka koji nije reagirao na podražaje. Nažalost, kasnije je proglašen mrtvim", kazao je glasnogovornik policijske postaje Lancashire.