SVJEDOKINJA IZ GORUĆEG KLUBA 'Zapalila mi se lijeva strana glave, prijatelj se valjao po podu, nastao je stampedo'

klub Karlovac
Radio Mrežnica, Facebook

U karlovačkom noćnom klubu Monaco noćas je tijekom tzv. “paljenja šanka” ozlijeđeno sedmero ljudi, od čega četvero teško. Trik sa zapaljivim alkoholnim pićima pokušala je izvesti 23-godišnja konobarica, no zabava je ubrzo izmaknula kontroli.

Oko 02:30 ujutro, u klubu je zavladala panika jer se vatra počela enormno brzo širiti među posjetiteljima. Ravnateljica Opće bolnice Karlovac dr. Ivana Kovačić za Jutarnji list je rekla kako je jedna od teško ozlijeđenih osoba u teškom stanju i nalazi se na odjelu Intenzivne njege.

Bernarda Renko, koja je jučer u klubu bila sa sestrom Viktorijom, ispričala je što se noćas dogodilo. Obje su ozlijeđene i u šoku.

Sestra zadobila ozljede u stampedu

“Konobarica je palila na šanku i vatra se proširila na nas. Meni se zapalila cijela lijeva strana glave. Vidjela sam kako mi jedan od najboljih prijatelja gori, baca se i valja po podu”, ispričala je Bernarda.

Kaže kako je vidjela teško ozlijeđenu djevojku i rekla da su joj ruke potpuno spaljene. Njezina sestra, kaže, ima 15 šavova, a ozljede je zadobila u stampedu koji je nastao.

Netko ju je srušio na pod i razrezala je ruku na staklo, a ima opekline i trnjenje u lijevoj šaci. Bernarda tvrdi da je u jednom trenutku vlasnik kluba došao do njih i njezinoj sestri, koja urla od boli rekao: “Najbolje da odeš doma jer si pijana”.

Vlasnik trajno zatvara noćni klub

Inače, vlasnik kluba Goran Fancev izjavio je kako zbog jučerašnjeg događaja trajno zatvara klub te da “ne želi bježati od odgovornosti”. “Stavljam ključ u bravu, ‘Monaco’ više neće raditi”, rekao je vlasnik kluba. “Monaco” je inače radio zadnjih 12 godina.

Fancev je rekao da će pomoći žrtvama. “Koliko god možemo nastojat ćemo financijski pomoći, izuzetno mi je žao što se dogodilo, želim ozlijeđenima brz oporavak, nema tih novaca koji nekome mogu vratiti zdravlje, svjestan sam toga”, rekao je.