Ravnatelj Artuković ne namjerava skinuti raspela iz učionica

-Za mene kao fizičara i vjernika, križ je znak beskrajne, sveprožimljujuće božje ljubavi. To je znak patnje, ali i nada, mira i novog života, izjavio je u stilu propovjednika ravnatelj Artuković za Zadarski list.


-"Hrvatska je predziđe kršćanstva, većina građana Hrvatske su katolici i, poštujući to načelo, izvjesio sam križeve po učionicama. Naši branitelji su se pod krunicom i križem borili za ovu zemlju. Za mene kao fizičara i vjernika križ je znak beskrajne, sveprožimajuće Božje ljubavi koji poziva na odanost i služenje i kao takav ne bi trebao nikome smetati. Krist je sve ljude jednako ljubio", rekao je Artuković, koji smatra da otvaranje pitanja križeva u njegovoj školi nije slučajno,  a cijela stvar je otišla toliko daleko da se o tome izjasnio i novoizabrani predsjednik RH, Ivo Josipović koji je rekao kako križevima nije mjesto u javnim ustanovama te da uz njih mogu postaviti i polumjesec.

'Istina je da nisu svi učenici katolici, ali ne smatram da ovime ikome namećem svoju volju. To nije nikakav križ od dva metra koji bode oči, već diskretno raspelo koje stoji pored hrvatskog grba u svim učionicama. Onome kome taj križ smeta, smetale bi i druge stvari', zaključuje Artuković koji križeve ne namjerava skinuti.

‘Svaka čast na postavljanju križeva i to baš onda kad su ih neki htjeli ukloniti', ‘Nema što kome smetati križ, znak ljubavi i poštovanja prema svakom životu', ‘Napokon netko tko ima normalne svijesti i duhovne snage da ispolji istinu i ljubav Hrvata', kažu u komentarima podrške ravnatelju čitatelji zadarskih portala.