PUCNJEVI U NOĆI Stižu novi detalji oko zagrebačkog ubojstva. U klubu bili i policajci u civilu

Policijska traka
Hercegovina.info

Vlasnik zagrebačkog kluba 'Ritz', u kojem je jutros ubijen pripadnik krim. miljea, je Sandi Pego, hrvatski tiktoker, poduzetnik i sudionik showa 'Ples sa zvijezdama'. Index je kontaktirao Pegu, koji je izrazio sućut i kratko rekao da surađuje s policijom.

Pego je u srpnju prošle godine zatvorio 'Ritz', da bi ga ponovno otvorio u studenom. On je u prošlogodišnjem izdanju 'Plesa sa zvijezdama' završio na drugom mjestu, a na TikToku ga prati više od 970 tisuća ljudi.

Podsjetimo, jutros u 4:45 u klubu 'Ritz' u Ulici Florijana Andrašeca na zagrebačkoj Trešnjevci došlo je do ubojstva. U narodnjačkom klubu ubijen je Tomislav Sabljo, Uskokov optuženik u akciji 'Tebra'. Ubijen je nakon što je došlo do fizičkog sukoba više osoba. Upucao ga je redar koji je naknadno uhićen. Ubojstvo je komentirao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

"Zanima me posebno, što vjerujem da će se rasvijetliti u policijskoj istrazi, kako je uopće moguće da je bilo oružje u samom klubu, jer je do pucnjave došlo u samom klubu. Istraga još traje, ali me zanima postoji li tu ikakav propust vlasnika kluba", izjavio je Tomašević.

Tijelo ubijenog Sablje tek je poslijepodne odneseno s mjesta događaja jer je cijelo jutro trajao policijski očevid. Tek nešto prije 14 sati Sabljino tijelo odvezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati, gdje će se obaviti obdukcija. Tako će se saznati i jesu li u Sabljinu tijelu prisutni alkohol ili droge.

Prema prvim informacijama, ubojstvu je prethodila tučnjava u klubu. Oko jednog stola u punom klubu došlo je do sukoba i prema tom stolu su se sjatili zaštitari. Potom se sukob smirio, a očito je jedna ili više osoba odvedena prema izlazu.

Kako je prepričala svjedokinja koja se javila medijima, nekoliko minuta nakon što se u klubu sve smirilo, čula se pucnjava. Kako piše 'Jutarnji', redar K.K. u trenutku sukoba nije imao pištolj. Sabljo je navodno bio naoružan. Kako je sukob izgledao i što se točno dogodilo te iz kojeg su pištolja ispaljeni smrtonosni hici, pokazat će očevid.

'Jutarnji' piše i da su u trenutku sukoba, potpuno nevezani sa slučajem, u klubu bila dva policajca u civilu. Oni su bili izvan dužnosti te su pili piće u klubu.