PROŠIRENA ISTRAGA Otkriveno kako je kokain moćnog narko-bossa stizao na hrvatske ulice

hrvatska policija
Ilustracija

USKOK je potvrdio da je proširio istragu protiv grupe dilera droge povezanih s moćnim hrvatskim narko-bossom koji je nedavno izručen iz Turske.

Otkriveno je da su preprodali još 340 kilograma kokaina i 73 kilograma marihuane, te prokrijumčarili 471.000,00 eura i 83.000,00 danskih kruna.

Stotine kilograma droge

Do sada ih se već povezuje s nabavkom stotina kilograma droge iz Kolumbije, Sijera Leonea i Španjolske i krijumčarenjem te droge brodovima do zemalja Europske unije, prenosi N1.

Sada je otkriven kanal kojim su studenog 2019. do ožujka 2021. na području Nizozemske, Belgije, Danske, Njemačke, Švicarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije i Hrvatske krijumčarili kokain i marihuanu kako bi ih dalje preprodavali.

Jučer su uhićena još četvorica pripadnika ovog narko-lanca, a dio ih je, kao što je poznato, od ranije u istražnom zatvoru.

Droga na tržištu RH

Istražitelji su sada pronašli dokaze da je ova skupina preprodavala drogu kupcima iz Splita, Solina, Biograda, Dubrovnika, Zadra, Rijeke i Zagreba, kao i za sada nepoznatim osobama u BiH.

Sumnja se da je od ukupno 340 kilograma prokrijumčarenog kokaina u Hrvatskoj završilo gotovo 127 kilograma. Sva marihuana s kojom je sada povezana ova skupina također je preprodana na hrvatskom narko-tržištu.