ODAO GA DUG JEZIK I JEDAN UREĐAJ Uhićen muškarac koji je usmrtio pješaka i pobjegao

Policija Hrvatska
Tom Dubrave/CROPIX

Iako se na trenutke potraga za vozačem koji je prošle subote u Muću oborio pješaka koji je preminuo od posljedica tog udarca činila nemogućom, policija je nakon velike akcije pronašla osobu koju dovode u vezu s tim događajem.

Uhićen je danas u poslijepodnevnim satima u Splitu. Riječ je o muškarcu starom oko 50 godina, mještaninu jednog od naselja kraj Muća.

Policija je do njega došla zahvaljujući svjedocima koji su izjavili da je jedan mušakrac u alkoholiziranom stanju baš u vrijeme kad se nesreća dogodila krenuo u smjeru Muća, vozeći se na radnom stroju, tzv. grajferu. Policija je potom analizirala lokacije mobitela, a usporedili su na kraju i trageove na njegovom radnom vozilu s tragovima nađenim na mjestu nesreće i tako su povezali počinitelja s tragedijom. 

Očevidom je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetništva u Splitu uz nazočnost sudskog vještaka i uz asistenciju policije.

Više desetaka policajaca sudjelovalo je u ovoj istrazi, "češljajući" Muć i okolicu. Vozač kojega se sumnjiči za nesreću trenutno je na kriminalističkoj obradi u splitskoj policiji.  

Podsjetimo, do tragedije je došlo u subotu, oko 21.40 sati, u Muću, predio Vlaka, gdje je na državnoj cesti DC 56, pronađeno tijelo pješaka. Pješak je od posljedica ozljeda preminuo na mjestu nesreće.