NEVRIJEME I U DALMACIJI Olujna fronta ide prema Dubrovniku, u dolini Neretve pala tek pokoja kap

nevrijeme,Dalmacija,Dubrovnik
Zvonimir Barisin Cropix

Danas je jedna olujna fronta prešla preko kontinentalne Hrvatske, ali nema dojava o štetama. Druga je došla preko mora iz Italije i trenutno je nad otocima na krajnjem jugu zemlje, piše Index.

Za dvije regije u Hrvatskoj DHMZ je za danas proglasio crveno upozorenje, a za većinu zemlje narančasto. DHMZ je objavio crveno upozorenje za dvije regije - riječku i dubrovačku. U riječkoj regiji upozorenje je upaljen zbog grmljavinskog nevremena, a u dubrovačkoj zbog toplinskog vala.

Poslijepodne je zbog olujne fronte koja je iz Italije preko mora stigla do dalmatinskih otoka označeno i narančasto upozorenje zbog mogućeg olujnog vjetra te grmljavine i moguće tuče.

Kiša je već počela padati na Pelješcu, a na Korčuli i tuča, prenosi Dubrovački vjesnik.

nevrijeme,Dalmacija,Dubrovnik

Navrijeme je zaobišlo dolinu Neretve. Pala je tek pokoja kap kiše praćena grmljavinom. Glavnina nevremena otišla je prema Pelješcu i Korčuli.  Zvonila su zvona da otjeraju oblake, javljaju dopisnici.

Za dubrovačku regiju za sutra ostaje narančasto upozorenje DHMZ-a zbog visokih temperatura i mogućeg toplinskog vala, objavilo je večeras ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a. U Dalmaciji su izbila dva manja požara, koje su vjerojatno izazvale munje grmljavinske oluje koja i dalje prolazi nad dalmatinskim otocima.