Korenica proslavila vatrometom Dan pobjede

korenica, oluja
Svirala je grupa Horizonti iz Slunja, a sve je nazočne oduševio veličanstveni vatromet koji je podsjećao na ono jutro 4.kolovoza kada je "gorjelo nebo i zemlja" i kada je Hrvatska oslobodila svoja okupirana područja i slomila ideju Velike Srbije na teritoriju Hrvatske.

Kao što su Srbi 1991. bili zaluđeni Beogradom i platili su veliku cijenu takve politike i slušanja Beograda,a i danas iz Beograda šalju otrovne strelice prema Hrvatskoj poigravajući se sudbinom srpske nacionalne manjine s tom razlikom što oni u Beogradu žive na sigurnoj udaljenosti od ovih područja i mogu rigati riječi mržnje, ali je problem ako ih domaći Srbi koji su se vratili u Hrvatsku počnu slušati i uvažavati kao i 1991. Beograd je uvijek iskorištavao domaće Srbe, a ne pomagao. I to kroz cijelu povijest.

U svakom slučaju "Oluja" je postala akcija koja je zaustavila RAT i donijela MIR Hrvatskoj i Bosni i Hecegovini i to u vrijeme kada je EU i NATO digao ruke i htio prepustiti okupirana područja srpskom agresoru , I zato je Oluja važna , ne samo za Hrvatsku, nego i za svijet jer je spasio međunarodnu zajednicu od totalnog poraza pred srpskom agresijom u Bosni i Hrvatskoj.