HLADNOKRVNOST UBOJICA Prvo su nasmrt pregazili Danku, pa dvije minute poslije ocu kazali da je nisu vidjeli

Ministar Gašić i Danka Ilić
Mondo

Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić obratio se danas javnosti povodom ubojstva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, iznijevši retrospektivu događaja te potvrdivši tvrdnje da su osumnjičeni uhićeni, a da se tijelo djevojčice i dalje traži. Gašić je otkrio detalje koji do sada nisu bili poznati javnosti, a između ostalog, osumnjičene je i sam otac zaustavio i upitao jesu li vidjeli Danku, a oni su odgovorili da nisu, dok je tijelo djevojčice bilo na zadnjem sjedištu njihovog vozila, na alatu.

Gašić je ukazao na hladnokrvnost osumnjičenih, jer se jedan od njih i sam priključio potrazi za djetetom, nakon što je sakrio tijelo i vratio se u tvrtku u kojoj je bio zaposlen.

Prema svim informacijama, retrospektiva ide ovako:

„U 13:10 sati majka je došla ispred kuće, djeca su se igrala i fotografirala ih je. Sin joj je tražio vodu, a već u 13:41 pozvala je muža jer nije mogla naći dijete, a policija je izašla u 13:59 na teren. Po izlasku iz stana majke pratili smo njen telefon i kretanje, upoređujući sve moguće osobe koje su tuda prolazili. Provjeravali smo i kada je nastala točno fotografija, jer nam je bilo bitno koliko je dijete bilo izvan videokruga majke. Majka je u 13:50 sati vidjela automobil, u kojem su bili osumnjičeni“, rekao je Gašić

Prema iskazu jednog od osumnjičenih, oni su tu došli poslom, ispred kapije su bili oko dva i pol minuta, zbog toaleta.

„Automobilom je upravljao D. D., a kada su krenuli, udarili su djevojčicu, koju su potom stavili na zadnje sjedište automobila na svoj alat. Njih je zatim i otac djevojčice zaustavio i pitao jesu li vidjeli dijete, a oni su odgovorili da nisu. S. J. je potom bacio tijelo, dok mu je D. D. pomogao i nadgledao sve, a onda su se vratili u firmu. O njihovoj hladnokrvnosti govori da se po povratku u tvrtku, jedan od njih vratio i 'pomagao' u potrazi za nestalim djetetom“, kazao je Gašić u svom obraćanju.

Tog dana, na taj teritorij ušlo je 17 vozila, u tom vremenskom intervalu

„U dvorištu obitelji Ilić, tih 150 metara prešli su za 5 i pol minuta, što je bilo sumnjivo. Na deponiji su bili 1:49 sekundi. I dalje se traži tijelo. Svaku kuću su naši operativci obišli, šaht, zamrzivač. Nismo mogli isključiti otmicu, trgovinu ljudima, da je dijete netko udario ili ubio, a nadali smo se da će na kraju dijete biti živo. Razgovarali smo s majkom više puta, bilo nam je čudno što se nakon tri godine pojavila u tom dvorištu koje je bilo neuredno za život. Urađeno je 15 poligrafskih ispitivanja“, istaknuo je Gašić.

Dijete je, po njihovim pretpostavkama izašlo iz šipražja, a svjedoci postoje koji su vidjeli dijete i prije dolaska kobnog automobila. Nepune dvije minute nakon udarca djeteta, otac ih je presreo, a oni su odbacili svaku sumnju da su vidjeli dijete.

Osumnjičeni su ispitani već drugi dan po potrazi, a vozač je imao zakašnjelu reakciju na poligrafu, dok je suvozač pokazao odmah reakciju. Odveli su ih na deponiju, ali imaju saznanja da je tijelo prebačeno na drugu lokaciju od strane jednog od osumnjičenih. Nastavljaju potragu.

Podsjećamo, ovaj zločin je duboko potresao cijelu javnost, a potraga za Dankom Ilić je trajala deset dana.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.