FOTO  Poplave u Popovu polju traju i dalje

Popovo polje je već tjedan dana poplavljeno uslijed ispuštanja velikih količina vode iz Bilećkog jezera, kojim gospodari Elektroprivreda RS. Još jednom je ukazano na nekoordiniranost u upravljanju vodama u slivu Trebišnjice između Elektroprivrede RS i Elektroprivrede HZ HB.

Konstatirano je da zbog ove nekoordinacije najveću štetu trpe poljoprivredni proizvođači iz Popova polja. Isti su istakli da upravljanje vodama na ovaj loš način dovodi kompletno poljopirvrednu proizvodnju u pitanje, a od čega zavisi njihova egzistencija. Zato su predložili političkim predstavnicima da ih zaštite, a najbolji način za to je potpisivanje ugovora između dvije elektroprivrede.

I ova poplava prouzročit će štete, a štete od prošlih poplava nisu isplaćene poljoprivrednicima iz općine Ravno, a po njihovom kazivanju jesu poljopirvrednicima iz općine Trebinje. Od savjetnika je zatreženo da ih se zaštiti od svake vrste diskriminacije.

Mladina je obćao izvjestiti premijera Federacije i Vladu o siutaciji u Popovu polju i predložit će premijeru da organizira zajednički sastanak sa predstavnicima općine Ravno, Elektroprivrede HZ HB i proizvođačima.

Od tog sastanka općina Ravno i poljopirvredni proizvođači očekuju da se konačno ovaj životni problem počne rješavati.