Kupalište Čeveljuša studentima poslužilo za izvođenje nastave

Čeveljuša

... na kupalištu Čeveljuša, točnije na Mandića jazu. Oni su ovdje obavljali zadnje sate svoje teoretske i praktične nastave u sklopu kolegija Terenska nastava.

Studenti su tri dana kampirali u svojim šatorima i družili se s prirodom. Prema riječima profesora s ovoga fakulteta Žarka Bilića, terenska nastava je veoma važna u ovome studiju jer se kroz taj oblik nastave studentima daju potrebna znanja. "Budući da je kraj školske godine i da studenti u strukturi svog kolegija Terenska nastava imaju alpinizam, penjanje, traking, trčanje, ronjenje, kajak na mirnim vodama i druge aktivnosti, oni dio toga obavljaju ovdje. Svi oni će diplomirati ove godine jer su prije svega odlični studenti, tako da ne sumnjam u njih", kazao je prof. Bilić.

Dekan FPMOZ-a Mario Vasilj potpisao je ugovor o suradnji s Ronilačkim klubom iz Mostara, stoga su članovi kluba davali instrukcije iz ronjenja studentima. Prije samih instrukcija, uvodno predavanje održao je doc.dr. sc. Davorin Kozomara, voditelj odjela plastične kirurgije Sveučilišne bolnice Mostar, ujedno i instruktor ronjenja. Nakon predavanja samo najhrabriji studenti odlučili su ući u vodu i roniti, nije ih spriječila čak ni jaka kiša i nevrijeme. Budući da je ovo druga godina zaredom da studenti ovog fakulteta borave na ovom poznatom ljubuškom kupalištu, prof. Bilić se nada da će se od ovoga napraviti tradicija.

"Studentima je ovdje jako lijepo, okruženi su prirodom i zadovoljni smo domaćinima", rekao je. Ovakva nastava se ocjenjuje i visoko je bodovana, a prof. Bilić vjeruje da će studenti ovo svladati bez ikakvih problema. "Oni su sve ovo odradili kako treba, ovdje nitko neće pasti, ocjena može biti viša ili manja na osnovi zalaganja nekoga od njih. Zadovoljan sam time kako su studenti teoretski dio prenijeli u praksu. Znate kako se kaže ‘teorija bez prakse je slijepa, a praksa bez teorije hroma'. Ništa to ne bi značilo da mi pričamo o alpinizmu, penjanju, ronjenju ako to isto ne primijenimo u praksi", zaključio je Bilić.

Dnevni list