FEDERALNA UPRAVA CIVILNE ZAŠTITE Potraga za nestalim mladićem u Stocu nastavlja se u jutarnjim satima

Stolac Bregava
Hercegovina.info

Akcija potrage za nestalim mladićem u Stocu nastavlja se i sutra u ranim jutarnjim satima, a stanje na terenu i dalje otežava visok vodostaj rijeke, brzina proticanja i zamućenost vode.

Kako je izvijestila Federalna uprava civilne zaštite, tijekom dana izvršena je pretraga korita rijeke Bregave u dužini od 21 kilometar, od mjesta nesreće do ulijevanja Bregave u rijeku Neretvu, Grad Čapljina.

U aktivnostima potrage sudjelovali su: tim Federalne uprave Civilne zaštite, DVD Stolac, Civilna policija Stolac, GSS Čapljina, GSS Čitluk, Civilna zaštita Stolac i lokalno stanovništvo (oko 80 ljudi), prenosi Fena.

U 18:35 sati, OCCZ HNŽ-a je zaprimio zahtjev od Civilne zaštite Stolac za angažiranje Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi s dva raft čamca sa potrebnom opremom i dron tim sa dva operativca. Zahtjev je proslijeđen FUCZ-u.

Akcija potrage nastavlja se sutra u ranim jutarnjim satima, navode iz Federalne uprave civilne zaštite.

Podsjećamo, automobil i tijelo jednog mladića izvučeno je iz rijeke Bregave u Stocu u utorak u prijepodnevnim satima, dok se za drugim mladićem još uvijek traga.  

Obdukcija smrtno stradalog mladića (F.S) obaviti će se u srijedu.

Nestanak dvojice mladića su policiji u Stocu prijavili su roditelji nakon čega je pokrenuta opsežna potraga.