DRAMA NA CRNOGORSKOM PRIMORJU Dječaka (4) odvukla struja tri kilometra od obale

Ulcinj,crna gora,dječak,more

Četverogodišnje dijete spašeno je jučer na Velikoj plaži, nakon što su ga valovi i jake struje odvukli oko tri kilometra od obale, izvijestio je voditelj Službe traganja i spašavanja Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić.

Kako je naveo, u 9.35 sati dežurni spasilac Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Edis Sijarić dobio je informaciju sa plaže 'Noki Beach' (Velika plaža Ulcinj) da jak istočni vjetar nosi četiri godine staro dijete, koje je bilo na gumenom madracu.

Kupači su pokušali da dođu do djeteta, ali su ih jake morske struje spriječile u tome, jer se dijete na dušeku udaljilo od obale oko tri kilometra, prema Adi Bojani.

Kako je Lukšić ispričao za Portal RTCG, uz hitnu upotrebu specijalnog spasilačkog skutera UPSUL, Sijarić je za samo nekoliko minuta došao do djeteta i evakuisao ga, uz asistenciju Enesa Skenderovića, koji je iz sve snage uspio zaplivati

“Srećom, dječak je u posljednjim trenucima spašen, jer je postojala opasnost da uzburkano more prevrne madrac i pitanje je bi li spasioci imali vremena reagirati na vrijeme”, najavio je Lukšić.

Kaže da je sama akcija spašavanja trajala svega 15 minuta nakon primitka poziva.

"Analiza UPSUL-a da se na Velikoj plaži rasporedi specijalni skuter pokazala se kao pun pogodak, jer je već desetak kupača spašeno od utapanja", zaključio je Lukšić.