VOZAČ I DJECA U BOLNICI Školski kombi kod Splita sletio s ceste koja nema ogradu

Školski kombi kod Splita sletio s ceste
Veljko Martinović/Dalmatinski portal

Oko 13.23 sati na cesti u Sitnom Gornjem došlo je do slijetanja kombi vozila s ceste. U trenutku nesreće u kombiju se nalazio vozač i petero djece, potvrdilI su za Slobodnu Dalmaciju iz PU splitsko-dalmatinske.

Vozač i djeca prevezeni su u bolnicu na pružanje medicinske pomoći, a kako se neslužbeno doznaje nitko nije teže ozlijeđen.

Iz policije kažu da se promet odvija jednim kolničkim trakom uz regulaciju policije.

"Na Objedinjeni hitni nolnički prijem zaprimljeno je petero djece koja su sudjelovala u prometnoj nesreći, koja su sva u dobrom općem stanju. Imaju minimalne tjelesne ozljede, uglavnom se radi o udarcima, nema težih ozljeda.

Djeca će biti obrađena, kratko zadržana, opservirana i nakon dijagnostičke obrade, ako sve bude u redu, najvjerojatnije otpuštena kući", kazao je prof. dr. sc. Zenon Pogorelić, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju i zamjenik ravnatelja KBC-a Split.

Zrinka Mužinić Bikić, ravnateljica Osnovne škole "Srinjine", je kazala da su sva djeca prema dosadašnjim informacijama u dobrom stanju.

"Djeca su pri svijesti. Neki su malo natučeni i za svaki slučaj su prevezeni u splitsku bolnicu na detaljan pregled, ali prema informacijama koje imam, nema težih ozljeda. U kombiju je bio vozač i petero učenika naše škole", kazala je Mužinić Bikić i dodala kako je u kontaktu s roditeljima djece koja su bila u vozilu.

Objasnila je da se nesreća dogodila u naselju Sirotkovići i istaknula da je riječ o cesti koja nema zaštitnu ogradu.

"Ta cesta je problematična i apeliramo da se pristupne ceste školi pregledaju i urede",  poručila je Mužinić Bikić.