VIŠESATNA DRAMA KOD ZENICE 39-godišnjak susjedima prijetio nožem, pa je zapucao na policiju

Šerići Zenica kuća policija
Zenicablog

Dana 27.12.2023. godine, u vremenu od 11:40 sati do 16:40 sati, u mjestu Šerići kod Zenice, od strane osobe K.N., rođenog 1984. godine iz Zenice, izvršena su kaznena djela: 'Izazivanje opće opasnosti', 'Nasilničko ponašanje', 'Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje', 'Ugrožavanje sigurnosti','Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' i 'Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti'.

Naime, navedena osoba je prvobitno ugrožavala građanski mir, te upućivala ozbiljne prijetnje nožem susjedima, a po dolasku policije i prijetnje patroli policije, piše Zenicablog.

Nakon što je obaviješten o navedenom, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojske županije Admir G. je naredio angažiranje timova Specijalne policijske postrojbe, koji su se odmah, zajedno sa službenicima Policijske uprave I, uputili na spornu lokaciju, radi stavljanja situacije pod kontrolu i lišenja slobode osobe K.N.

U 14:30 sati, navedena osoba je iz svoje kuće ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u smjeru službenih vozila, kojom prilikom je oštećeno policijsko vozilo Škoda Octavia. U 16:25 sati, od strane policijskih timova, navedena osoba je stavljena pod kontrolu i lišena slobode.

U prostorijama kuće gdje je navedena osoba boravila pronađena je lovačka puška, dva pištolja i veća količina pištoljskog i lovačkog streljica koje je privremeno oduzeto i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Izvršen je očevid od strane službenika Sektora kriminalističke policije pod nadzorom dežurnog tužitelja županijskog Tužiteljstva Zeničko-dobojske županije (ZDŽ), priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ZDŽ.