U PRITVORU JE Državljanin BiH za praznike lagano mislio 'uzet' 20 000 eura, ali ga je spriječila policija

Kokain pakiranje
Ilustracija

Državljanin Bosne i Hercegovine G. R. (42) iz Prijedora uhićen je sinoć u Nišu jer je kriminalistička policija u njegovom Mercedesu pronašla pola kilograma kokaina vrijednog oko 20.000 eura.

Kako saznaje Telegraf, on je u ovaj grad stigao u namjeri da iskoristi novogodišnje praznike da drogu proda Nišlijama, ali i brojnim turistima koji će najluđu noć tu provesti.

"On je drogu sakrio u torbu za laptop računajući da će, i ako bude kontroliran, policiju zavarati da se u njoj nalazi računar. To je i uspio sve dok nije došao u Niš, gdje je policija odlučila provjeriti je li u torbi zaista ono čemu je namijenjena. Ispostavilo se da su opravdano posumnjali da Bosanac nešto krije. Pronađen je jedan od najskupljih narkotika pa će, umjesto da dobro zaradi, praznike provesti iza rešetaka", objašnjavaju sugovornici Telegrafa upoznati sa ovim slučajem.

Niška Policijska uprava (PU) je priopćila da je akciju izvela kriminalistička policija PU Niš u suradnji sa Upravom kriminalističke policije, a po nalogu Višeg javnog tužiteljstva.

"Državljanin BIH se tereti za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz kaznenu prijavu biti priveden višem javnom tužitelju u Nišu", navode iz PU Niš.