TRI TORBE Hercegovac bježao policiji sa 70 kg droge, traži se pritvor za njega

Zapljena droge Gračanica
MUP TŽ

Postupajući tužitelj županijskog Tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ) je Općinskom sudu u Gračanici stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za  Ranka D. (35) iz Trebinja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Osumnjičeni nije zaustavio automobil koji je koristio na kontrolnim punktovima policijskim patrolama u Doboju i Doboj Istoku u popodnevnim satima 27.3.2024. godine, te su nakon tih dojava pripadnici Policijske uprave Gračanica brzom intervencijom locirali osumnjičenog i vozilo u krugu jednog poduzeća u Gračanici. 

Prilikom kontrole vozila u prtljažniku su pronađene tri platnene torbe u kojima je bilo 70 pakiranja sa oko 70 kilograma opojne droge marihuana (Canabis sativa) pripremljenih za dalju prodaju. Prilikom pretresa, koji je obavljen po nalogu postupajućeg tužitelja i uz naredbu Općinskog suda Gračanici, uz pomenutu opojnu drogu, je od osumnjičenog oduzet i veći iznos novca.

Nakon kriminalističke obrade istražitelji Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Gračanica su Ranka D.,  uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i prikupljene materijalne dokaze, predali u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. U predmetu su obavljena potrebna vještačenja, a u tijeku su i druge istražne radnje, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.