SUD BIH Pritvor policajcu koji se sumnjiči da je odavao tajne za 2000 maraka, ali i još jednom uhićenom zbog velikih količina droge

Uhićenja u Sarajevu policija
Oslobođenje

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužiteljstva i odredio jednomjesečni pritvor uhićenom Admiru Arnautoviću Šmrku, saznaje portal "Avaza".

Arnautović je uhićen u ponedjeljak navečer, a sumnjiči se za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga.

Korist veća od 200.000

Kako se saznaje, Šmrk je prebačen u državni zatvor u Vojkovićima. Pritvor je određen i uhićenom policajcu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Fahrudinu Gačanoviću. Obojica su, tvrdi Tužiteljstvo BiH koristili Sky aplikaciju.

Kako se saznaje, Tužiteljstvo, a što je navedeno u prijedlogu za pritvor, Šmrka sumnjiči da je u razdoblju od polovine 2019. do danas na teritoriji BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Španjolske, Južne Amerike, Srbije, Crne Gore, Švicarske, Slovenije, iako je znao da se radi o opojnoj drogi, kao i da nema odobrenje nadležnog organa za nabavku, kupovinu, držanje i prodaju opojnih droga organizirao međunarodnu grupu za organizirani kriminal koja se kontinuirano bavila neovlaštenim prometom opojne droge kokain cannabis i speed.

"A kojoj grupi su pristupili njemu poznati pripadnici, a koja grupa je organizirana s ciljem kontinuiranog pribavljanja financijske dobiti, pa je kao organizator u neizravnim ili izravnim ostvarenim kontaktima putem telefonskih aparata kripta Sky dogovarao vrstu količinu i kupovinu cijenu opojne droge, te kao organizator međunarodne grupe za organizirani kriminal pribavio protupravnu imovinsku korist u novcu koja znatno prelazi iznos od 200 tisuća, koji je potom prikrivao na način da je novcem za koji je znao da je pribavljen izvršenjem opisanih kaznenih djela kupovao nekretnine, druge stvari od velike vrijednosti", navode iz Tužiteljstva BiH.

Poseban dio su poruke

Riječ je samo o činjeničnom opisu. Poseban dio su poruke iz Sky, koje su pronađene. Zbog same istrage, one nisu prezentirane, ali će javnost ubrzo biti informirana.

Kada je u pitanju Gačanović on je uzimao po 2.000 KM za informacije koje je odavao kriminalcima.