SOLIN KOD SPLITA U kafiću ranjena jedna osoba, liječnici se 38-godišnjaku bore za život

Pucnjava Solin policija
Dalmatinski portal

U Ulici Antun Gustav Matoš u Solinu u utorak navečer oko 19:30 došlo je do pucnjave u kafiću u kojoj je jedna osoba ranjena.

Pucnjevima iz vatrenog oružja ozlijeđen je 38-godišnjak. Prevezen je u splitsku bolnicu na pružanje pomoći i u teškom je stanju.

Muškarac kojeg policija dovodi u vezu s događajem je uhićen. Prema neslužbenim informacijama, napadač je M.J. (27) iz Dugopolja, a propucani je 38-godišnjak A.Ž. iz Solina, prenosi Index.

Ranjeni muškarac je 1985. godište te ima prostrjelne rane obje noge i životno je ugrožen. Kako javlja Dalmatinski portal, počinitelj je nakon što je pucao u muškarca nazvao policiju i pričekao ih na mjestu događaja.

O razlogu napada vatrenim oružjem se nagađa, a spominje se i dug od 5000 eura te šverc automobila. Pojedini pak smatraju kako je uzrok sukoba dosije ozlijeđenoga 38-godišnjaka, ali činjenica je kako nedjela upisana u njega datiraju otprije 15 godina, piše Slobodna Dalmacija.

Tada je uhićen s 300 grama heroina i 1.5 kilograma marihuane kada je kraće vrijeme bio u bijegu, ali je ubrzo uhićen i pritvoren. Prijavljivan je i zbog imovinskih kaznenih djela. U tom razdoblju povezivali su ga i s poznatim licima iz solinskog krim miljea. U međuvremenu se A.Ž. primirio i nije bio operativno zanimljiv policiji.